Close
A maffia öröksége várja az ukrán menekülteket Olaszországban

A maffia öröksége várja az ukrán menekülteket Olaszországban

Régi problémák, új megoldások.

Számos olyan ingatlan maradt az olasz állam nyakán, melyeket valaha maffiavezérektől koboztak el vagy a múltjuk másképpen kapcsolódik a bűnszervezetekhez. Ezeket az ingatlanokat az ország igyekszik pozitív társadalmi célokra újrahasznosítani.

Most az ukrajnai menekülteknek szeretnének bennük átmeneti szállást biztosítani,

miután a háború sújtotta országból egyre nagyobb számban érkeznek az emberek.

Mint Luciana Lamorgese belügyminiszter kifejtette: “ A szervezett bűnözéssel összefüggő vagyon kezelésével foglalkozó nemzeti ügynökség megkezdte azon elkobzott ingatlanok összeírását, amelyek gyorsan hasznosíthatók a menekültek fogadására.”

A Statista adatai szerint 2020 augusztusa és 2021 júliusa között az olasz rendőrség majdnem kétmilliárd euró értékű maffiavagyont foglalt le az országban, emellett 1,7 milliárd euró értékű vagyont kobzott el. Számszerűen ez nagyjából nyolcezer-nyolcszáz lefoglalt és négyezer-kétszáz elkobzott vagyontárgyat jelent. Ezek között találhatók olyan ingatlanok, amelyek lakhatásra alkalmasak, így menekültszállásokká alakíthatók.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint február 24. óta 17 286 ukrán állampolgár, többségében nő és gyermek érkezett Olaszországba. Bár a legnagyobb részük rokonoknál és barátoknál talált menedékre, a civilek és az állam is próbál átmeneti otthont biztosítani a menekülteknek.

Korábban már volt példa arra, hogy menekülteknek alakítottak ki szállást elkobzott ingatlanban, de olyan is volt, hogy rászoruló családok kapták meg a házakat vagy szövetkezethez került, mely panziót alakított ki benne.

Miközben az Ukrajnából menekülőknek az országukon kívül kell szállást találniuk, nekünk érdemes ott szállást foglalnunk, ebből a cikkből kiderül, hogy miért.

(Forrás: themayor.eu, képek: Unsplash, Pixabay)

ukrajnai válság | menekültek | luxusvilla | olaszország | bűnszervezet

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram