A Tesla mindent megtesz, hogy segítsen az embereknek kijutni Ukrajnából

Szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a menekülők mielőbb biztonságos helyre érjenek.

Elon Musk már egyszer meghallgatta Ukrajna kérését, most pedig újabb lépéssel szeretné segíteni a háború elől menekülőket. A Tesla e-mailt küldött az ukrajnai autótulajdonosoknak, melyben az áll, hogy a környező országokban eltörli a Supercharging díját, és nemcsak a saját kocsijait, hanem más márkájú elektromos járműveket is ingyenesen lehet feltölteni a lengyelországi Trzebowniskóban, valamint a Kassán, Miskolcon és Debrecenben található állomásokon.

Mint írják, remélik, ezzel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az emberek biztonságos helyre jussanak.

A Tesla szerint a Supercharger tizenöt perc alatt tölti fel annyira az autót, hogy azzal akár kétszáz mérföldet (körülbelül háromszázhúsz kilométert) is meg lehessen tenni.

A cégnek összesen körülbelül harmincezer töltőállomása üzemel világszerte, melyek szünet nélkül nyitva tartanak. Az árak helyszínenként eltérőek, de egy átlagos töltés körülbelül negyed dollárba kerül kilowattonként, ami azt jelenti, hogy egy kétszázötven mérföldre (négyszáz kilométerre) elég töltésért körülbelül huszonkét dollárt (hétezer-ötszáz forintot) kell fizetnünk.

A Teslának korábban is voltak hasonlói akciói, rendszeresen biztosít ingyenes feltöltést például természeti katasztrófák nyomán. Ugyanakkor ez az első alkalom, hogy háború miatt hozták meg a döntést, és úgy tűnik, először terjesztik ki a lehetőséget más márkájú autókra is.

Bár Tesla márkabolt hivatalosan nem működik Ukrajnában, vásárlóik vannak az országban, ahol körülbelül harmincezer elektromos jármű közlekedik.

Korábban már több közlekedési cégtől, így a MÁV-tól és a Wizz Air-től is érkezett segítség a menekülőknek.

(Forrás: robbreport.com, képek: Unsplash)

töltés | ukrajna | ingyenes | Tesla | háború

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom