Close
Megnyílt a világ első fine dining étterme kutyáknak

Megnyílt a világ első fine dining étterme kutyáknak

A kóstoló menü nagyságrendileg harminckétezer forintról indul a San Franciscó-i étteremben.

San Franciscóban található az első, kutyák számára megnyitott fine dining étterem, ahol az igazán elkényeztetett kedvencek hetvenöt dollárért, azaz nagyjából harminckétezer forintért ehetik végig a kóstoló menüt.

A Dogue-ban az emberek számára azonban nincs étel.

Egy olyan időszakban, amikor a vendéglátóipar példátlan kihívásokkal néz szembe, egészen új perspektívát nyit az Egyesült Államokban, San Francisco-ban megnyitott Dogue étterem. Egyrészről az éttermek a városban a magas bérleti díjak és a rezsiköltségek, valamint a folyamatos munkaerőhiány miatt nehéz helyzetbe kerültek, másrészről pedig a pletykák szerint a kutyák száma meghaladja a gyerekekét.

Nem véletlen tehát, hogy minden figyelem a kis kedvencekre hárul.

A forradalmian új koncepcióval rendelkező étterem Rahmi Massarweh és felesége, Alejandra ötlete volt, akik maguk is négy kutyát nevelnek. A séf érdeklődése az emberek etetése helyett egyre inkább a kutyák táplálása felé fordult az utóbbi időben, így beleásta magát az állatgasztronómiába, hogy kialakítsa a csúcsminőségű húsokból és szezonális, biozöldségekből felépülő fine dining kutyakonyhát.

A Dogue menü ízletes, tápláló ételeket kínál a szerencsés kutyusoknak.

A menüben szarvasszívvel töltött rózsa alakú sütemény, csirkehúsos gombaleves, csirkebőr gofri és „dogguccinó” is megtalálható.

A házi kedvencek nemcsak a séfet ihlették meg, hanem rendre inspirálják a dizájnereket is. Ebben a cikkünkben hihetetlen stílusos kutyaházat mutatunk be, itt pedig egy egészen forradalmi elektromos robogóról számolunk be, amelynek egyedülálló kialakításának köszönhetően a gazdik biztonságosan tudnak vezetni, a kutyák pedig nyugodt körülmények között tudnak utazni. Ha pedig mindez nem lenne elég, egy friss tanulmány különböző tényezők alapján vizsgálta meg az európai városokat, hogy aztán kiderüljön, melyek a legkutyabarátabb helyek.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Facebook)

kutya | kóstoló menü | fine dining étterem | étterem

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram