Figyelik a határon a rendszámokat: ezekkel az autókkal már nem lehet belépni az északi országba

A balti államok és Lengyelország után a finn hatóságok is közölték, hogy nem engedélyezik orosz rendszámú autók belépését az ország területére.

Ugyanakkor ez alól a szabály alól is vannak kivételek, méghozzá az Oroszországban állandó lakhellyel rendelkező uniós polgárok és családtagjaik, diplomaták, valamint humanitárius okokból utazók továbbra is beléphetnek Oroszországban bejegyzett autóval.

Azoknak az orosz rendszámú autóknak, amelyek már az intézkedés hatályba lépése előtt Finnország területén voltak, 2024. március 16-ig el kell hagyniuk az országot.

Az Európai Unió Bizottsága azért javasolta a tilalmat, mert az orosz autók bevitelével fennáll a veszélye a személygépkocsikra vonatkozó szankciók kijátszásának.

Észtország is hasonló döntést hoztak korábban, de ott a járművek beviteli tilalma attól függetlenül érvényes, hogy az utasok milyen okból tartózkodnak Észtországban vagy bármely más uniós országban.

Az orosz hatóságok már korábban is azt tanácsolták az állampolgároknak, hogy ne utazzanak az EU-ba az autóikkal.

Bár a legtöbb európai ország, amennyire lehet, igyekszik bezárni a kapuit az oroszok előtt, van hová menekülniük azoknak, akik menni vágynak: ezen a festői szigeten például rengeteg ingatlan felvásároltak a milliárdosok.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

rendszám | orosz | finnország | autó | tilalom

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom