Close
Figyelik a határon a rendszámokat: ezekkel az autókkal már nem lehet belépni az északi országba

Figyelik a határon a rendszámokat: ezekkel az autókkal már nem lehet belépni az északi országba

A balti államok és Lengyelország után a finn hatóságok is közölték, hogy nem engedélyezik orosz rendszámú autók belépését az ország területére.

Ugyanakkor ez alól a szabály alól is vannak kivételek, méghozzá az Oroszországban állandó lakhellyel rendelkező uniós polgárok és családtagjaik, diplomaták, valamint humanitárius okokból utazók továbbra is beléphetnek Oroszországban bejegyzett autóval.

Azoknak az orosz rendszámú autóknak, amelyek már az intézkedés hatályba lépése előtt Finnország területén voltak, 2024. március 16-ig el kell hagyniuk az országot.

Az Európai Unió Bizottsága azért javasolta a tilalmat, mert az orosz autók bevitelével fennáll a veszélye a személygépkocsikra vonatkozó szankciók kijátszásának.

Észtország is hasonló döntést hoztak korábban, de ott a járművek beviteli tilalma attól függetlenül érvényes, hogy az utasok milyen okból tartózkodnak Észtországban vagy bármely más uniós országban.

Az orosz hatóságok már korábban is azt tanácsolták az állampolgároknak, hogy ne utazzanak az EU-ba az autóikkal.

Bár a legtöbb európai ország, amennyire lehet, igyekszik bezárni a kapuit az oroszok előtt, van hová menekülniük azoknak, akik menni vágynak: ezen a festői szigeten például rengeteg ingatlan felvásároltak a milliárdosok.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

tilalom | orosz | rendszám | finnország | autó

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram