Close
Alvással még sosem lehetett ennyi pénzt keresni

Alvással még sosem lehetett ennyi pénzt keresni

Egy luxus lakberendezési cikkekkel foglalkozó angol cég, az Olivia’s “komfortszakértőt” keres, akinek az lesz a feladata, hogy havi két ágyat teszteljen, majd rövid jelentést írjon róluk. Óránként hatvan fonttal honorálnák a fekvőmunkát. 

Mi a kedvenc hobbid? Az alvás! – vallják sokan. Mindenki ismer valakit, aki az átlagosnál is jobban szeret lustálkodni, és művészi szinten tud aludni. Ez a részmunkaidős álláshirdetés éppen a hétalvóknak szól. Az Olivia’s nevű angol cég pontozólapot is ad a hivatásos alvónak, aki különböző szempontokról riportol majd. Ilyen például az ágyak mérete, az általános komfortérzet, a küllem és az időtállóság.

Egy hónapban két ágy érkezik a hivatalos tesztalanyhoz, aki bátran lehet pályakezdő, akár tapasztalat nélkül is jelentkezhet a stresszmentes munkára. Fontos, hogy jó szeme legyen a részletek felismeréséhez, és némi írói vénával is rendelkezzen, hogy érzékletesen tudjon beszámolni az éjszakai tapasztalatokról. Fontos, hogy alvászavarral küzdők nem pályázhatnak, érthető okokból.

“Bárki képes rá, hogy leheveredjen egy ágyra, de nem mindenki tudja a fekvés és az alvás élményét szavakba önteni. A leendő szakértőnktől ezt várjuk el”

– mondta Nick Moutter, az Olivia’s alapítója. A munkáért óránként hatvan fontot fizetnek, a szerződést pedig havi tízórás fix munkára írják alá, de előfordulhatnak túlórák is. Szerencsére az elalvással nincs gond, a főnökség kifejezetten örül, ha nehezen dobja ki az ágy a dolgozót.

Ez is érdekelhet:

 

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom