Ma délelőtt olyan erős földrengés pattant ki, amit még Zágrábban is érezni lehetett

A Richter-skála szerinti 4,8-as erősségű földrengés rázta meg Horvátország középső részét csütörtökön, a rengés epicentruma Krk szigetének környékén volt.

Károkról nincs hír, de több városban is arról számoltak be szemtanúk, hogy hosszan tartott, és beleremegtek az ablakok. Még Zágrábban is lehetett érezni.

Az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium 4,9-esnek mérte a rengést, ami magyar idő szerint 10:48-kor pattant ki.

A hét elején Romániában volt egy 5,2-es, majd egy 5,7-es erősségű földrengés, ezeket több mint százhatvan utórengés követte.

Bukarest

2020 végén egy, a horvátországi Petrinjában kipattant földrengést Magyarországon is érezni lehetett. Ezt az afrikai lemez préselő hatása okozta, és jellemzően az Észak-Olaszország–Horvátország-vonalon okoz földrengéseket néhány évtizedenként.

(Forrás: Telex, képek: Getty Images)

Horvátország | földrengés | Zágráb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom