Close
Lombház hatását kelti ez az elbűvölő otthon, pedig nincs is magasan

Lombház hatását kelti ez az elbűvölő otthon, pedig nincs is magasan

Maine állam vadregényes partvidékén, egy meredek lejtőn áll a ház, ahonnan a Penobscot-öbölre látni.

A Caterpillar Hill névre keresztelt ingatlan Sedgwick városának közelében található, a házat a portlandi Whitten Architects tervezte egy családnak, akik itt akartak letelepedni, és hosszú távra terveznek. Ennek jegyében került a bejárat a kocsifelhajtótól mindössze néhány lépésnyire, hogy a lakók akkor is könnyedén közlekedhessenek majd, ha a mobilitásuk idővel hanyatlik.

A házba az egyik oldalon mindössze néhány lépcsőfok vezet, a másik oldalon azonban a padló már két-két és fél méterrel elemelkedik a talajszinttől.

Még ez sem túl nagy magasság, de a lejtő miatt a környező fákra majdnem olyan kilátás esik, mint egy klasszikus lombházból.

A belső terek lineárisan szerveződnek, a privát- és a közösségi szférát középen előtér választja el egymástól.

Az egyik oldalon három hálószoba található, a másik oldalon pedig a nappali, az étkező és a konyha kapott helyet.

Az építészek, ahol csak lehetett, helyi anyagokat használtak, így külső burkolatként helyi nyugati tuja vagyis fehér cédrus került a házra, belül a padló és a munkalapok vörös nyírfából készültek. Az enteriőr a klasszikus tengerparti otthonok hangulatát árasztja, a ferde mennyezetet fehérre festett deszkák borítják.

Itt mutatunk egy Beverly Hills-i villát, amely az ötvenes évek eleganciáját képviseli, itt pedig egyet, amelyben a sziklás-sivatagos táj minden varázsa benne van.

(Forrás: Dezeen, képek: Trend Bell/Dezeen)

lombház | erdő | villa | maine | tengerpart

FOLYTASD EZZEL

Olyat tett a Wizz Air Bukarestből Lyonba tartó járata, amire még nem volt példa

Negyven fokban maszk?! Visszavezetik a maszkhasználatot az éttermek teraszain és zárt térben Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom