Nélküle már el sem tudjuk képzelni a telet

Ha nincs karácsony Kevin nélkül, akkor nincs tél forralt bor nélkül.

Talán kevesen tudják, de kedvenc téli italunk a középkorig visszanyúló hagyományokkal rendelkezik. A fűszerezett, bőségesen cukrozott italt azért találták ki, hogy ízletesebbé tegyék a gyenge minőségű borokat,

másrészről pedig, hogy felmelegítsék a hideg időben az embereket.

A történelem folyamán szinte minden nemzet a saját szájíze szerint alakította a forralt borukat, így érdemes végigkóstolni Európa legjobb italait, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő receptúrát.

Vin Brulé – Olaszország

A vin brulé olaszul égetett bort jelent, és kifejezetten intenzív ízvilágú, gyümölcsös forralt bort takar.

 

Alapanyaga az észak-olaszországi régióból származó tetszőleges vörösbor, amit aztán szegfűszeggel, fahéjjal, ánizzsal, szerecsendióval, citromhéjjal és narancsszeletekkel gazdagítanak.

Vin Chaud – Franciaország

A provence-i karácsonyi vásárok elengedhetetlen eleme a francia forralt bor, amelynek alapját grenache, syrah és carignan szőlőkből készült vörösborkeverék szolgáltatja.

 

Ezt Grand Marnier-rel, Cointreau-vel és Curaçao-val egészítik ki, hogy aztán fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzék, valamint kínáláskor citrusfélékkel díszítsék.

Glühwein – Németország

Az autentikus német forralt borhoz cabernet sauvignon, víz, narancslé, és narancsszeletek, fahéj, csillagánizs, szegfűbors és borókabogyó is szükséges, az erőteljesebb változatba pedig gyakran kerül az égetett cukor mellé rum is.

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

receptek | forralt bor | tippek | kedvenc | ital

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom