Ez az ország igazán nem mindennapi szállást biztosít a menekülteknek

Gyermekfelügyelet és pszichológiai ellátás is rendelkezésre áll.

A Corsica Linea komptársaság egyik legnagyobb hajója a Méditerranée, mely Franciaország, Algéria és Tunézia között szállít utasokat. Maximum 2450 ember és hétszáz jármű fér el rajta, most azonban a kapacitását nem a közlekedésre fordítja, hanem a marseilles-i kikötőben várja az Ukrajnából menekülőket.

Mint Christophe Mirmand, a francia Provence-Alpes-Côte d'Azur régió képviselője elmondta, a menekültek a szállás mellett szociális segélyt, egészségügyi ellátást kapnak, lehetőségük van képzésekre és a gyermekek oktatásásra, illetve gyermekfelügyelet és pszichológiai tanácsadás is rendelkezésükre áll a hajón.

A francia állam ideiglenes uniós tartózkodási engedélyt ad az Ukrajnából érkezőknek, hogy tanulhassanak és munkába állhassanak az országban.

Hasonló ötlet vetődött fel Észtországban is, ahol két-háromezer ember befogadására alkalmas tengerjáró hajókat keresnek erre a célra, de egyelőre még nem született megegyezés arról, hogy melyik társaság biztosítsa a járműveket.

Mint elmondták, a hajók több szempontból is jobbak, mint a szállodák, például azért, mert ez utóbbiakhoz már érkeznek a nyári foglalások.

A nagy hajókon található tágas helyiségek tanteremként használhatók, és az egészségügyi szolgáltatásokat is be lehet rendezni rajtuk.

Február 27. óta körülbelül huszonkétezer menekült érkezett Észtországba, akik közül körülbelül hatezer embernek van szüksége szállásra, a legtöbben barátoknál, családtagoknál szállnak meg.

Nem a hajók persze az egyedüli formabontó szállások, melyeket a menekülteknek tartanak fenn. Van, ahol például kastélyban, másutt pedig lefoglalt villákban szállásolják el őket.

(Forrás: Euronews, ERR, képek: Unsplash, Wikimedia Commons)

háború | ukrajna | menekültek | szállás | észtország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom