Close
Ez az európai ország elengedi a védettségi igazolványokat

Ez az európai ország elengedi a védettségi igazolványokat

Újabb lépcsőfokhoz érkeztek a lazítások.

Februárban már több enyhítést is bejelentettek Franciaországban, most pedig érkezik az újabb kör. Eddig oltási vagy egészségügyi igazolványt kellett felmutatni ahhoz, hogy az ember közlekedési eszközre szállhasson vagy olyan nyilvános helyekre léphessen be, mint a múzeumok, galériák, színházak, éttermek és turisztikai látványosságok, mint például az Eiffel-torony.

Március 14-én azonban felfüggesztették az igazolások követelményét,

és már csak akkor van szükség rá, ha valaki idősek otthonában szeretne látogatást tenni. Az intézkedést azonban újra bevezethetik, ha nőnek az esetszámok vagy új, aggodalomra okot adó variáns jelenik meg.

Szintén feloldották a maszkviselési kötelezettséget a legtöbb helyen,

így az üzletekben, éttermekben, edzőtermekben, múzeumokban és munkahelyeken, de továbbra is viselni kell a repülőtereken és az állomásokon, akárcsak a tömegközlekedési eszközökön és a taxiban – a mulasztás 135 eurós bírságot vonhat maga után.

A beutazáshoz viszont továbbra is szükség van az oltottságot, az átesettséget vagy a negatív teszteredményt igazoló dokumentumra,

például uniós Covid-igazolványra. A beutazás részletes feltételeiről a Konzuli Szolgálat oldalán találhatók információk.

Szintén friss hír, hogy hamarosan minden beutazási korlátozást eltöröl Európa legnépesebb országa, ahol már a légitársaságok is elkezdtek leszámolni a maszkkal, míg más helyeken egyelőre még nem ilyen optimisták.

(Forrás: lonelyplanet.com, képek: Unsplash)

védettségi igazolás | franciaország | covid | covid igazolvány | igazolás

FOLYTASD EZZEL

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom