Fudzsimoto újabb épületet tervezett, mely hasonlít a Magyar Zene Házához

A magyar zene házát is jegyző japán építész, Fudzsimoto Szószuke ezúttal hazájában, ezen belül is Hida városában kamatoztatja kreatív energiáit.

A település fő vasútállomása mellé tervezett közösségi központot, mely bizonyos elemeiben és hangulatában hasonlít a számos nemzetközi elismerést begyűjtött Magyar Zene Házára.

A több mint huszonegyezer négyzetméteres épületben

bolt, fürdő, kiállítótér, kutatási létesítmények, kollégiumi szállások és játszóterek is helyet kapnak,

minderre pedig egy tál formájú tető teszi fel a koronát.

Az építmény önmagában is olyan, mintha a táj egyik természeti eleme lenne, amelyben az építésziroda szerint Hida múltja és jövője összpontosul, és amelynek segítségével a látogatók jobban megismerhetik a környék fenséges természeti adottságait.

A tető így maga is parkként szolgál, melyen sétálni lehet, alatta az egymást keresztező utak Hida hagyományos városképét idézik. Szintén Fudzsimoto  irodája tervezi majd a hidai Takayama Egyetem épület, melynek tetején hasonlóképpen lehet sétálni.

A 2000-ben alapított Sou Fujimoto Architects mára Japán egyik legismertebb építészeti stúdiójává vált, mely időszakos, különböző kulturális eseményeken megjelenő installációi mellett sci-fibe illő épületeiről is ismert.

(Forrás: Dezeen, képek: Sou Fujimoto Architects/Dezeen)

építészet | Fudzsimoto Szószuke | japán | tervek | épület

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom