Ezért nem szabad elhúzni a függönyt a szállodában egy biztonsági szakértő szerint

Egy utazás sosem kockázatmentes, és bár a rosszul végződő esetek ritkák, ajánlott azért bizonyos óvintézkedéseket mindig megtenni, hogy ne váljunk bűncselekmény áldozatává.

Érdemes mindjárt megfogadni a testőrként és nyomozóként dolgozó Aaron Bond tippjeit a szállodai biztonsággal kapcsolatban.

Például fennállhat a veszélye annak, hogy egy hotelben ellopják a holminkat, amire jóval nagyobb az esély, ha a szálláshely nem rendelkezik megfelelő biztonsági rendszerrel. A függönyök behúzásától kezdve a rejtett kamerák ellenőrzéséig itt vannak a szakember tippjei a biztonságos nyaraláshoz!

Tartsuk behúzva a függönyöket

"Amennyiben a hotelszobánk ablaka más szobákra vagy szállodákra néz, mindig húzzuk be a függönyöket. Ha nem tesszük meg, mások hamar kiismerhetik a mozgásunkat, és így könnyen kirabolhatnak" – mondja Aaron Bond.

Nem szabad továbbá nyilvánosan beszélni az aznapi vagy a közeljövőbeli terveinkről, mivel azt egy tolvaj lehallgathatja, és pontosan tudni fogja, mikor vagyunk távol a szállodától.

Körültekintően válasszunk szobát

Ajánlott elkerülni a szálloda első és második emeletén lévő szobákat, mert ezeken az emeleteken a legtöbb a bűncselekmény.

A földszinti vagy az alsó szinten lévő szobák könnyebben hozzáférhetők a tolvajok számára.

"Ha lehet, a harmadik és az ötödik emelet között kérjünk szobát. Ezek nemcsak biztonságosabbak, hanem egy esetleges vészhelyzet esetén gyorsan ki is lehet jutni onnan" – tanácsolja.

Ellenőrizzük a rejtett kamerákat

"Én mindig átvizsgálom a szobát rejtett kamerák vagy rögzítőberendezések után kutatva, valahányszor olyasvalaki lép be, aki nem ismerős, rokon, családtag stb. A rejtett kamerák olyan kicsik lehetnek, mint egy gombostűfej, és bárhol felszerelhetők. Az egyik leggyorsabb módja az átvizsgálásnak, ha elővesszük a mobiltelefont és annak kameráját használjuk, mivel az képes felvenni a kamera lencséjének visszaverődését."

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

trükk | szálloda | tipp | biztonság | utazás

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom