Ezt mindig érdemes megtenned, ha magánszállást foglalsz

Az Airbnb tavaly felmérte, mit remélnek a leginkább a brit utazók a vakációtól.

A visszajelzésekből pedig kiderült, hogy az utazók olyan autentikus élményeket keresnek, amelyek segítségével bepillanthatnak a helyi életbe, esetleg részt is vehetnek benne. Vagyis a turisták a kötelező és felkapott látnivalók mellett szeretnék megismert az úti cél valódibb arcát is.

Ötből egy utazó pedig kimondottan azért választja az Airbnb-t, mert azt reméli, hogy ezáltal közelebb kerülhet a hely szelleméhez.

A vendégek majdnem kétharmada szerint az Airbnb-zés valóban szorosabb kapcsolatot biztosít a helyi kultúrával, mint egy szálloda. A magánszállások népszerűsége ezért is nőhetett olyan rohamosan az elmúlt években, 2021 és 2023 között ugyanis hetvenkét százalékkal többen választották ezt a szállásformát.

A vendéglátók gyakran segítenek a rejtett gyöngyszemek felfedezésében, mert szerencsés esetben behatóan ismerik a környéket és annak legizgalmasabb részleteit. A vendégek közel fele pedig meg is fogadta a tanácsokat, amiket a vendéglátójától kapott, és felkereste az általa ajánlott helyszíneket. Ha Airbnb-ben szállunk meg, érdemes tehát érdeklődnünk a házigazdánál a lehetőségekről.

Van még egy fontos dolog, amit érdemes megtennünk, mielőtt kijelentkezünk egy Airbnb-ből.

(Forrás: Airbnb, képek: Getty Images)

élmények | szállásfoglalás | helyi kultúra | autentikus | airbnb

FOLYTASD EZZEL

A sztratoszférából ugrottak ki az oroszok, elképesztő, hogy hol értek földet

Nem járnak a vonatok az ország egyik legnépszerűbb vonalán, erre számíthat az, aki hétvégén kirándulni menne a térségbe

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom