Close
Kínos baki: más országok látnivalói kerültek bele ebbe a hivatalos imázsfilmbe

Kínos baki: más országok látnivalói kerültek bele ebbe a hivatalos imázsfilmbe

A turisztikai minisztérium többször is megerősítést kért a reklámügynökségtől, hogy a videóban felhasznált anyagok sajátok és eredetiek, a cég pedig minden alkalommal ismételten biztosította a minisztériumot arról, hogy az anyagok eredetiségével és tulajdonjogával nincsenek problémák.

Ez azonban nem teljesen így volt, a DDB Philippines nevű ügynökség ugyanis indonéziai rizsteraszokról, az Egyesült Arab Emírségek homokdűnéiről és egy Svájcban leszálló repülőgépről is vágott be képeket abba a turisztikai videóba, amely a Fülöp-szigeteket hivatott népszerűsíteni.

Pedig a Fülöp-szigeteken sincs hiány csodálatos látnivalókból, és rizsteraszokból sem

A reklámcég elnézést kért a „szerencsétlen mulasztásért”, Christina Garcia Frasco idegenforgalmi miniszter pedig hangsúlyozta, hogy a videó elkészítéséhez nem használtak fel közpénzt.

A kisfilm a június végén indult, Szeressük a Fülöp-szigeteket című kampány részeként született, és először Sass Rogando Sasot fülöp-szigeteki blogger valamint a francia AFP hírügynökség vette észre a bakit.

Mint a minisztérium elmondta, biztosítani fogja, hogy az ügynökség felelősséget vállaljon a videóért, a cég pedig azzal védekezett, hogy a reklámiparban megszokottnak számít a stockfelvételek használata a hangulatvideókban, de bocsánatot kért, amiért ebben az esetben nem megfelelő videókat választott.

Sajtóközleményükben azt írták, hogy rendkívül helytelen külföldi stockfelvételeket használni a Fülöp-szigeteket népszerűsítő kampányban, és ellentmond a turisztikai minisztérium céljainak, valamint hozzátették, hogy segíteni fogják a minisztérium vizsgálatát.

Ha tökéletes imázsfilmet látnál, akkor ezt és ezt nézd meg!

(Forrás: BBC, képek: Getty Images)

fülöp-szigetek | baki | imázsfilm

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram