Close
Íme bolygónk kevés, még érintetlen paradicsomainak egyike: a Fülöp-szigetek

Íme bolygónk kevés, még érintetlen paradicsomainak egyike: a Fülöp-szigetek

Ázsia keleti peremén található, és több mint hétezer szigetet foglal magába. A természetes strandokat és természeti csodákat nem nélkülöző szigetek életre szóló élményt adnak, úgyhogy fel vele a bakancslistára!

És ha már Fülöp-szigetek, akkor a következő állomásokat nem szabad kihagyni:

Manila

A 12 milliós főváros. Bár az ország kevésbé kiépült területei többet nyújtanak a kalandra vágyó utazóknak, azok, akik mégis megállnak, megtapasztalhatják a főváros különleges hangulatát és rejtett kincseit.

Tutit tipp: a Manilában található San Agustin templomot mindenképpen érdemes megtekinteni. Ez a gyönyörű templom 1589-ben épült, az évszázadok során túlélt hét földrengést, két tűzvészt is, és a Fülöp-szigetek legrégebbi kőtemplomaként maradt fenn.

Boracay szigetvilág

Tengerparti sétányai és strandjai kiválóan alkalmasak a vízi sportok szerelmeseinek és a strandolni vágyóknak.

Boracaytól nem messze szintén csodálatos stranddal büszkélkedhet a Mindoro szigetén elhelyezkedő, Puerto Galero térség, mely ugyancsak a napsütés híveinek és a strandolni vágyóknak ajánlható, csakúgy, mint a Puraran strand.

Érdekes és fontos információ, hogy harminc napot nem meghaladó tartózkodás esetén a magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra a Fülöp-szigetekre történő beutazáshoz.

Tubbataha Reef

A Tubbataha zátonyt két korallsziget alkotja, az Északi -és a Déli Korallsziget, amelyeket egy mély, körülbelül nyolc kilométer széles csatorna választ el egymástól.

A Fülöp-szigetek egyik legnépszerűbb merülőhelyének tartják korallfalai miatt, hiszen amikor a sekély korallzátonyok hirtelen érnek véget, hatalmas mélységek következnek utánuk, ezért kiváló lehetőséget nyújtanak a búvárkodáshoz.

A tenger hullámzása április-június között a legnyugodtabb, így a Tengeri Park ebben az időszakban kínál búvárszafari kalandokat.

Mayon Volcano

A több mint 2400 méter tengerszint feletti magasságban található Mayon vulkán a tökéletesen szimmetrikus kúp alakjával egyedülállónak számít.

A vulkán számos szabadidős tevékenységre nyújt lehetőséget: kempingezésre, hegymászásra, túrázáshoz, madárleshez és nem utolsósorban a fotózáshoz is.

Malapascua Island

A Malapascua egy kis sziget, amely csendes halászfalvai és tökéletes merülőhelyei miatt népszerű, emellett az egyetlen hely a világon, ahol rendszeresen megtekinthetők a rókacápák, továbbá mantaráják és pörölycápák is.

Puerto Princesa

A Palawa-sziget északi partján található Puerto Princesa, a természet szerelmeseinek paradicsoma. Ez az otthona a gazdag vadvilágot befogadó érintetlen tájaknak, és a szép város igényt tart a világ egyik legegyedibb természeti jelenségére is, amely a Puerto Princesa földalatti folyó néven ismert.

Ez a természeti csoda a világ leghosszabb, hajózható föld alatti folyója, amelyet a Nemzeti Park részeként védetté nyilvánítottak.

Kötelezően nincs előírva oltás. Ajánlottak vannak, annak függvényében, hogy az utazó megy-e dzsungeles vagy egyéb higiéniai szempontból kockázatosabb, járványok által veszélyeztetettebb területekre.

Chocolate Hills

Az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság a Fülöp-szigeteken, a Chocolate Hills avagy Csokoládé dombok, amelyek Bohol sziget közepén találhatóak, és amelyek szokatlan geológiai alakzatát legalább 1268 különálló, szétszóródott domb alkotja.

A Fülöp-szigetek időjárási vonatkozásában az utazás ideális időzítése a száraz évszak, ami január közepétől májusig tart.

Június és október között esős évszak van, ilyenkor sok turistaprogramot veszélyeztethetnek az esők, viharok.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom