Close
Íme bolygónk kevés, még érintetlen paradicsomainak egyike: a Fülöp-szigetek

Íme bolygónk kevés, még érintetlen paradicsomainak egyike: a Fülöp-szigetek

Ázsia keleti peremén található, és több mint hétezer szigetet foglal magába. A természetes strandokat és természeti csodákat nem nélkülöző szigetek életre szóló élményt adnak, úgyhogy fel vele a bakancslistára!

És ha már Fülöp-szigetek, akkor a következő állomásokat nem szabad kihagyni:

Manila

A 12 milliós főváros. Bár az ország kevésbé kiépült területei többet nyújtanak a kalandra vágyó utazóknak, azok, akik mégis megállnak, megtapasztalhatják a főváros különleges hangulatát és rejtett kincseit.

Tutit tipp: a Manilában található San Agustin templomot mindenképpen érdemes megtekinteni. Ez a gyönyörű templom 1589-ben épült, az évszázadok során túlélt hét földrengést, két tűzvészt is, és a Fülöp-szigetek legrégebbi kőtemplomaként maradt fenn.

Boracay szigetvilág

Tengerparti sétányai és strandjai kiválóan alkalmasak a vízi sportok szerelmeseinek és a strandolni vágyóknak.

Boracaytól nem messze szintén csodálatos stranddal büszkélkedhet a Mindoro szigetén elhelyezkedő, Puerto Galero térség, mely ugyancsak a napsütés híveinek és a strandolni vágyóknak ajánlható, csakúgy, mint a Puraran strand.

Érdekes és fontos információ, hogy harminc napot nem meghaladó tartózkodás esetén a magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra a Fülöp-szigetekre történő beutazáshoz.

Tubbataha Reef

A Tubbataha zátonyt két korallsziget alkotja, az Északi -és a Déli Korallsziget, amelyeket egy mély, körülbelül nyolc kilométer széles csatorna választ el egymástól.

A Fülöp-szigetek egyik legnépszerűbb merülőhelyének tartják korallfalai miatt, hiszen amikor a sekély korallzátonyok hirtelen érnek véget, hatalmas mélységek következnek utánuk, ezért kiváló lehetőséget nyújtanak a búvárkodáshoz.

A tenger hullámzása április-június között a legnyugodtabb, így a Tengeri Park ebben az időszakban kínál búvárszafari kalandokat.

Mayon Volcano

A több mint 2400 méter tengerszint feletti magasságban található Mayon vulkán a tökéletesen szimmetrikus kúp alakjával egyedülállónak számít.

A vulkán számos szabadidős tevékenységre nyújt lehetőséget: kempingezésre, hegymászásra, túrázáshoz, madárleshez és nem utolsósorban a fotózáshoz is.

Malapascua Island

A Malapascua egy kis sziget, amely csendes halászfalvai és tökéletes merülőhelyei miatt népszerű, emellett az egyetlen hely a világon, ahol rendszeresen megtekinthetők a rókacápák, továbbá mantaráják és pörölycápák is.

Puerto Princesa

A Palawa-sziget északi partján található Puerto Princesa, a természet szerelmeseinek paradicsoma. Ez az otthona a gazdag vadvilágot befogadó érintetlen tájaknak, és a szép város igényt tart a világ egyik legegyedibb természeti jelenségére is, amely a Puerto Princesa földalatti folyó néven ismert.

Ez a természeti csoda a világ leghosszabb, hajózható föld alatti folyója, amelyet a Nemzeti Park részeként védetté nyilvánítottak.

Kötelezően nincs előírva oltás. Ajánlottak vannak, annak függvényében, hogy az utazó megy-e dzsungeles vagy egyéb higiéniai szempontból kockázatosabb, járványok által veszélyeztetettebb területekre.

Chocolate Hills

Az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság a Fülöp-szigeteken, a Chocolate Hills avagy Csokoládé dombok, amelyek Bohol sziget közepén találhatóak, és amelyek szokatlan geológiai alakzatát legalább 1268 különálló, szétszóródott domb alkotja.

A Fülöp-szigetek időjárási vonatkozásában az utazás ideális időzítése a száraz évszak, ami január közepétől májusig tart.

Június és október között esős évszak van, ilyenkor sok turistaprogramot veszélyeztethetnek az esők, viharok.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

utazás | Chocolate Hills | kötelező | road trip | Tubbataha Reef

FOLYTASD EZZEL

Teljesen eltűnhet a föld színéről az egyik óceán

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram