Close
Rejtsd el a polcra a szakácskönyveidet, eljött a freestyle főzés ideje!

Rejtsd el a polcra a szakácskönyveidet, eljött a freestyle főzés ideje!

Akik nem kedvelik a kötöttségeket, imádnak felfedezni, kísérletezni, azok a legújabb gasztrotrendek hallatán garantáltan azonnal kötényt ragadnak.

Minden év új meglepetéseket tartogat – ez pedig igaz a gasztronómiára is. Egyre érdeklődőbbek vagyunk a fenntarthatóság iránt, mind szívesebben kísérletezünk a konyhában, ez pedig nagyban kihat majd 2022-re is.

Van hét dolog ugyanis, ami biztosan alapjaiban határozza meg majd étkezésünket.

Gazdagabb és változatosabb reggelik

A home office és az irodai munka között lavírozva a reggelik még nagyobb szerepet kapnak az életünkben.

És bár a zabkása továbbra is kedvelt napindító fogás marad, egyre szívesebben készítünk majd olyan fogásokat, amelyek a legmenőbb belvárosi reggelizőhelyek kínálatában szerepelnek. Jöhet a shakshuka, az Eggs Benedict, az áfonyás amerikai palacsinta és a burrito?

Tudatosság a károsanyag-kibocsátásban

A Waitrose felmérése szerint a vásárlóik közel hetven százaléka figyelembe veszi az adott élelmiszerek ökológiai lábnyomát.

Jövőre még több erőfeszítést fogunk tenni a fenntarthatóság jegyében, felértékelődnek a lokális élelmiszerek, kevesebb húst fogyasztunk, és egyre többen törekednek majd a műanyagmentes vásárlásra is.

A legnépszerűbb növényi tej a burgonyatej lesz

Ahogyan arról már a Roadster is beszámolt, a legfenntarthatóbb növényi tejnek a burgonyatej bizonyult egy vizsgálat során.

Ráadásul alacsony a cukor- és telített zsírtartalma, így az egészségünket is kifejezetten támogatja.

Az otthoni koktélkészítés öröme megmarad

Az elmúlt két évben egyre többen készítettek otthon egyszerű, változatos koktélokat, a Roadsteren mi is rendre megosztottunk könnyen elkészíthető recepteket.

Jövőre továbbra is előszeretettel vesszük majd a kezünkbe a shakert, hogy egy-egy finom alkoholos itallal meglepjünk magunkat és barátainkat.

Az umami és a freestyle főzés kerül a figyelem középpontjába

Az öt alapíz egyike – az édes, keserű, sós és savanyú mellett – az umami, ami 2022-ben hangsúlyos ízprofillá válik majd ételeinkben.

A főzés során pedig igazán szabadnak fogjuk magunkat érezni, új ízeket, textúrákat keresünk majd, út technikákat próbálunk ki, hogy igazán inspiráló ételeket kóstolhassunk otthonunkban is.

(Forrás: Delish, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Négy szívmelengető whisky a hűvös Skóciából
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom