Ezt esszük és isszuk majd idén a szakértők szerint

A gasztrotrendek előrejelzése egyre nagyobb kihívást jelent a szakértők számára, hiszen a TikTok egyetlen pillanat alatt slágerétellé teheti a legegyszerűbb serpenyős spagettit is. Vannak azonban olyan jelek, amik arra engednek következtetni, 2023-ban rajongani fogunk a hagyományos ételekért és az új ízekért is.

Amerikai gasztroszakértők és a National Restaurant Association prognózisa szerint 2023-ban a csípős, édes-pikáns, sült húsokat tartalmazó csirkés szendvicsek uralkodnak majd, a délkelet-ázsiai országok konyháinak népszerűsége tovább fog nőni globális szinten,

az alternatív édesítőszerek és tejhelyettesítő növényi italok pedig aranykorukat élik majd.

Az éttermi étlapok letisztultak maradnak, egyre erősebb hívószóvá válik a fenntartható konya, a farm-to-table koncepció, de összességében véve

továbbra is az ízek lesznek azok, amelyek sikeressé tehetnek egy vendéglátóhelyet.

Az innováció is a figyelem középpontjába kerül, mind nagyobb lesz az érdeklődés a szellemi teljesítményt fokozó ételek és italok, minimalista dizájnú csomagolással rendelkező élelmiszerek és az űrkutatás által ihletett élelmiszer-megoldások iránt.

A TikTokon várhatóan tovább hódítanak majd az aszpikok, a zselés desszertek és a látványos sajttálak,

de bármikor berobbanhat a köztudatba egy meghökkentő alapanyagot tartalmazó, vagy minden eddiginél könnyebben elkészíthető recept is. Ha pedig mindez a fenntarthatósággal találkozik, akár még olyan ételek is megszülethetnek, mint az olajokkal átitatott gomba vagy a szardellás hínártészta.

Az italok terén az Espresso Martinit nem lehet majd továbbra sem letaszítani a trónról, de népszerű koktél lesz a Harvey Wallbanger és a grapefruitléből és vodkából álló, sózott peremű pohárban kínált Salty Dog, valamint a citromlével és Cointreau-vel kevert Martinival készülő Lemon Drop is. A Piña Colada pedig visszahozza majd a '70-es és '80-as évek hangulatát.

Az étel-házhozszállítás terén az aktuális trendek folytatódnak majd, újrahasznosított vagy újrahasznosítható, esetleg komposztálható csomagolásban érkeznek a megrendelt finomságaink, de a jelenlegi gazdasági helyzetben az eddiginél többen döntenek majd úgy, hogy otthon készítik el kedvenc fogásaikat.

(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty)

koktél | trend | divat | ital | étkezés | étel

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mutatjuk, hogy fokozhatod a tengerparti élményt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom