Close
Eladó ez a Gaudí ihlette, lenyűgöző, háromszintes penthouse

Eladó ez a Gaudí ihlette, lenyűgöző, háromszintes penthouse

A városra nyíló kilátást az ikonikus boltívek keretezik.

A manhattani Upper East Side-on található, ötvenemeletes 180 East 88th Street toronyház, melyet a Joe McMillan által alapított DDG tervezett, maga is különleges látványt nyújt a spanyol építész által inspirált íveivel és szürketéglás homlokzatával, ami radikális kontrasztot alkot a környéket uraló üveg-acéllal.

De mindennek megkoronázása az 512 négyzetméteres penthouse, melynek minden emeletén további 325 négyzetméteres teraszok találhatók, plusz egy saját tetőterasz, 142 méterrel az utca felett, ahonnan fergetes kilátás nyílik a Central Parkra és az egész városnegyedre. Aki mindezt a magáénak akarja tudni, annak 33 millió dollárt kell letennie az asztalra.

Az öt hálószobás lakásban két nappali található, az egyikben gázkandalló és koktélkeverő-pult is van. Emellett egy nagy étkező, konyha-étkező, privát sarok, valamint négy fürdőszoba és két vécé gondoskodik a lakók kényelméről.

A szinteket egy szoborszerű csigalépcső köti össze, amely a felső emeleten lévő hálószobák és a tetőterasz felé vezet.

Az egyedi tervezési részletek közé tartoznak a sárgaréz-keretes ablakok és a DDG által tervezett sárgaréz-páraelszívó, a szintén sárgarézből készült Fantini lámpatestek, az ausztriai Admonti apátságtól vásárolt fehér tölgypadló, a Molteni & C Dada konyhabútorok és az ezüst forrásmészkő-lapok a fürdőszobákban.

A felhőkarcolóban összesen negyvenhat lakás található, köztük loftok, öt hálószobás és kétemeletes rezidenciák, emellett nyolc emeletnyi kikapcsolódás vár az ott élőkre például kosárlabda- és futballpálya formájában. Az egyedülálló projekt a 20. század elejének trendjei és a magasra nyúló téglaépületek stílusa előtt tiszteleg, miközben kortárs megvilágításba helyezi a kézművesség hagyományait.

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében, így pedig akkor, ha egy ingatlanmágnás a tulajdonosa.

(Forrás: Designboom, képek: Sean Hemmerle/Designboom)

torony | manhattan | felhőkarcoló | penhouse | 180 East 88th Street

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram