Close
Gianni olasz ételeivel most éppen az eplényi sípályát hódítja meg

Gianni olasz ételeivel most éppen az eplényi sípályát hódítja meg

Gianni Annoni olasz éttermének, a Trattoria Pomo D’Orónak a finomságai közül is lehet csemegézni az eplényi Síaréna hangulatos Gastro43 Sétányán. Útjára indult ugyanis a Gastro43 kampány Láss vendéglőt, láss vendéget! jótékony kezdeményezése, amely ebben a sokakat érintő nehéz helyzetben a hazai vendéglátóegységek felkarolását tűzte ki célul.

“Az elmúlt időszak főleg mentálisan, pszichésen nehéz nekünk, hiszen a mi napi mozgatórugónk, hogy személyes kapcsolódásunk van a vendégeinkkel, és ezáltal adunk még jelentősebb értéket a frissen készült ételeinknek. Én hiszek abban, hogy a vendéglátás hamarosan újraéled, most ugyan van egy kis kényszerleállás, de később szerintem pozitív változások következnek be. Most türelmet és egymásra figyelést tanulunk, minket a törzsvendégeink támasza tartott életben az utóbbi hónapokban. Ez egy adok-kapok szituáció, egymást próbáljuk felkarolni, és folyamatosan új lehetőségeken törjük a fejünket, hogy fenntartsuk a gasztronómia iránt érzett szerelmünket, valamint a csapatszellemet” – mondja Gianni Annoni, a Trattoria Pomo D’Oro tulajdonosa.

A Gastro43 program megálmodói a vendéglátóhelyeket sújtó jelenlegi helyzetben konyhát, teret, de leginkább lehetőséget szeretnének biztosítani a piac azon szereplői számára, akik ellehetetlenültek az elmúlt időszakban.

“Nagyon örülünk a februári eplényi kitelepülési lehetőségnek, ugyanis a házhoz szállítás mellett ez most egy új kaput nyit meg előttünk. Együtt lehetünk a csapattal a menüsor kitalálásában, ami lelkileg sokat jelent nekünk, kimozdulhatunk és találkozhatunk újra a vendégeinkkel, amit már nagyon várunk. A Gastro43 programja oxigént és hitet ad nekünk abban, hogy ez a nehéz időszak hamarosan véget ér. Jó érzés, hogy Eplényben új vendégeknek is megmutathatjuk, milyen az igazi olasz konyha. Mivel én hegyi gyerek vagyok, a téli sportok is nagyon közel állnak hozzám, így a helyszín is ad egy plusz löketet nekem. Egyszerű ételekkel készülünk, tésztákkal, könnyű levesekkel, szendvicsekkel, amikbe, ha beleharapsz, megelevenedik előtted Olaszország” – mosolyog Gianni.

“(L)egyél te is gasztrohős, és mentsd meg barátaiddal a kedvenc éttermed! Az eplényi Síarénában nemcsak a téli sportok örömeinek lehet hódolni, hanem a gasztroélvezeteknek is. Ugyanis tervezetten a síszezon végéig birtokba veszi a Síaréna konyháit a hazai vendéglátás legjava. Sőt, a sportolási lehetőségeken túl, kikapcsolódásként részt vehetsz egy ínyenc gasztrosétán is a sípálya mellett végig vezető Gastro43 Sétányon, és ezzel a kirándulással is támogathatod a vendéglátóhelyek életben maradását” – mesél a programról Soós Csaba, a kezdeményezés ötletgazdája.

A Gastro43 nemcsak egy kampány, hanem küldetés az éttermekért.

Egy mankó a gazdasági túlélésre, egy lehetőség, hogy a vendéglátósok fenntartsák a személyes kapcsolatot a vendégeikkel és fizikálisan, mentálisan, valamint lelkileg is kiszakadhassanak a bezártságból. Egy-egy étterem, bisztró csapata előre egyeztetett időszakban díjmentesen használhatja a tökéletesen felszerelt konyhákat.

“És, hogy kikkel találkozhatnak a gasztroőrült sportrajongók? Február 5-14. között a MazelTov és a Tereza tüzes menüje lesz terítéken a Parázs grillterasznál, február 11–14. között a Mák finomságai települnek ki a Holle Anyó étterembe, február 18–20. között a Rózsakert Étterem hozza el legjobbjait Esztergomból, majd február 26–28. között olaszos hangulatot teremtünk Giannival és a Pomo D’Oróval. De nálunk fognak vendégeskedni többek között a Brklyn, a Padron Tapas Bar séfje is, és reményeink szerint egyre többen fognak csatlakozni a kezdeményezésünkhöz. Lelkiismeret-furdalásnak és kalóriaszámolásnak itt nincs helye, ugyanis a sípályán minden ínyencséget ledolgozunk!” – invitál mindenkit Soós Csaba.

Miközben itthon az éttermek és bárok zárva tartanak minimum március elejéig, addig Lengyelországban fokozatos nyitásra készülnek, a részlegesen megnyitott Olaszországban pedig rekordbevételeket könyveltek el az éttermek az első szabad hétvégén.

FOLYTASD EZZEL
A legízesebb sajttorta naranccsal és sütőtökkel készül
Ezek az indiai töltött táskák garantáltan meghozzák az étvágyadat
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom