Gianni olasz ételeivel most éppen az eplényi sípályát hódítja meg

Gianni Annoni olasz éttermének, a Trattoria Pomo D’Orónak a finomságai közül is lehet csemegézni az eplényi Síaréna hangulatos Gastro43 Sétányán. Útjára indult ugyanis a Gastro43 kampány Láss vendéglőt, láss vendéget! jótékony kezdeményezése, amely ebben a sokakat érintő nehéz helyzetben a hazai vendéglátóegységek felkarolását tűzte ki célul.

"Az elmúlt időszak főleg mentálisan, pszichésen nehéz nekünk, hiszen a mi napi mozgatórugónk, hogy személyes kapcsolódásunk van a vendégeinkkel, és ezáltal adunk még jelentősebb értéket a frissen készült ételeinknek. Én hiszek abban, hogy a vendéglátás hamarosan újraéled, most ugyan van egy kis kényszerleállás, de később szerintem pozitív változások következnek be. Most türelmet és egymásra figyelést tanulunk, minket a törzsvendégeink támasza tartott életben az utóbbi hónapokban. Ez egy adok-kapok szituáció, egymást próbáljuk felkarolni, és folyamatosan új lehetőségeken törjük a fejünket, hogy fenntartsuk a gasztronómia iránt érzett szerelmünket, valamint a csapatszellemet" – mondja Gianni Annoni, a Trattoria Pomo D’Oro tulajdonosa.

A Gastro43 program megálmodói a vendéglátóhelyeket sújtó jelenlegi helyzetben konyhát, teret, de leginkább lehetőséget szeretnének biztosítani a piac azon szereplői számára, akik ellehetetlenültek az elmúlt időszakban.

"Nagyon örülünk a februári eplényi kitelepülési lehetőségnek, ugyanis a házhoz szállítás mellett ez most egy új kaput nyit meg előttünk. Együtt lehetünk a csapattal a menüsor kitalálásában, ami lelkileg sokat jelent nekünk, kimozdulhatunk és találkozhatunk újra a vendégeinkkel, amit már nagyon várunk. A Gastro43 programja oxigént és hitet ad nekünk abban, hogy ez a nehéz időszak hamarosan véget ér. Jó érzés, hogy Eplényben új vendégeknek is megmutathatjuk, milyen az igazi olasz konyha. Mivel én hegyi gyerek vagyok, a téli sportok is nagyon közel állnak hozzám, így a helyszín is ad egy plusz löketet nekem. Egyszerű ételekkel készülünk, tésztákkal, könnyű levesekkel, szendvicsekkel, amikbe, ha beleharapsz, megelevenedik előtted Olaszország" – mosolyog Gianni.

"(L)egyél te is gasztrohős, és mentsd meg barátaiddal a kedvenc éttermed! Az eplényi Síarénában nemcsak a téli sportok örömeinek lehet hódolni, hanem a gasztroélvezeteknek is. Ugyanis tervezetten a síszezon végéig birtokba veszi a Síaréna konyháit a hazai vendéglátás legjava. Sőt, a sportolási lehetőségeken túl, kikapcsolódásként részt vehetsz egy ínyenc gasztrosétán is a sípálya mellett végig vezető Gastro43 Sétányon, és ezzel a kirándulással is támogathatod a vendéglátóhelyek életben maradását" – mesél a programról Soós Csaba, a kezdeményezés ötletgazdája.

A Gastro43 nemcsak egy kampány, hanem küldetés az éttermekért.

Egy mankó a gazdasági túlélésre, egy lehetőség, hogy a vendéglátósok fenntartsák a személyes kapcsolatot a vendégeikkel és fizikálisan, mentálisan, valamint lelkileg is kiszakadhassanak a bezártságból. Egy-egy étterem, bisztró csapata előre egyeztetett időszakban díjmentesen használhatja a tökéletesen felszerelt konyhákat.

"És, hogy kikkel találkozhatnak a gasztroőrült sportrajongók? Február 5-14. között a MazelTov és a Tereza tüzes menüje lesz terítéken a Parázs grillterasznál, február 11–14. között a Mák finomságai települnek ki a Holle Anyó étterembe, február 18–20. között a Rózsakert Étterem hozza el legjobbjait Esztergomból, majd február 26–28. között olaszos hangulatot teremtünk Giannival és a Pomo D’Oróval. De nálunk fognak vendégeskedni többek között a Brklyn, a Padron Tapas Bar séfje is, és reményeink szerint egyre többen fognak csatlakozni a kezdeményezésünkhöz. Lelkiismeret-furdalásnak és kalóriaszámolásnak itt nincs helye, ugyanis a sípályán minden ínyencséget ledolgozunk!" – invitál mindenkit Soós Csaba.

Miközben itthon az éttermek és bárok zárva tartanak minimum március elejéig, addig Lengyelországban fokozatos nyitásra készülnek, a részlegesen megnyitott Olaszországban pedig rekordbevételeket könyveltek el az éttermek az első szabad hétvégén.

gianni | annoni | Gastro43 | síréna | olasz | eplény

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom