Close
Gluténmentes répatortával várd a húsvéti nyuszit!

Gluténmentes répatortával várd a húsvéti nyuszit!

A klasszikus répatorta az egyik legnépszerűbb húsvéti desszert, ráadásul a mandulalisztnek, a kókuszreszeléknek és az apró kockára vágott ananásznak köszönhetően egészen különleges ízvilágú, gluténmentes változatot kapunk.

Hozzávalók a tortához:

  • 1/2 csészényi növényi olaj
  • 3 csészényi mandulaliszt
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 tk só
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 5 nagy tojás
  • 1 1/2 csészényi barnacukor
  • 2 tk frissen reszelt gyömbér
  • 1 tk vanília aroma
  • 2 csészényi reszelt sárgarépa
  • 1/2 csészényi kókuszreszelék
  • 1/2 csészényi durvára tört dió vagy mandula
  • 1/2 csészényi apró kockára vágott ananász

Hozzávalók a mázhoz:

  • 250 ml mascarpone
  • 3/4 csészényi lágy, sózott vaj
  • 3 1/2 csészényi porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1/2 tk só

Elkészítése:

  1. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük, és kibélelünk sütőpapírral egy kör alakú tortaformát.
  2. Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, a fahéjat, a sót, a sütőport, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a szódabikarbónát.
  3. Egy nagyobb tálban habverővel felverjük a tojást és a cukrot, közben hozzáadagoljuk a gyömbért és a vaníliát. Belekeverjük az olajat, a sárgarépát és a kókuszreszeléket, a diót és az ananászt, majd hozzáadjuk az egészhez a száraz hozzávalókat.
  4. A tésztát beleöntjük a tortaformába, és tűpróbáig, nagyjából 30-35 percig sütjük. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, 10 percig hagyjuk hűlni, majd óvatosan kiemeljük a formából a répartortát, és egy rácsra helyezzük.
  5. Közben elkészítjük a cukormázat is. Egy nagy tálban kézi mixerrel összekeverjük a mascarponét, a vajat, a porcukrot és a vaníliaaromát. Amikor kihűlt a torta, ketté vagy három részbe vágjuk, mindegyik szintet megkenjük egy kevés mázzal, majd a maradékot a tetejére öntjük. Durvára tört dióval vagy mandulával díszítjük.

A húsvétot az egész világon megünnepeljük, és minden nemzetnek megvan a maga gasztronómiai hagyománya, melyhez ezer szállal kötődik. Ezekből szemezgettünk. És bár a húsvét ikonikus alapanyaga a tojás, ha ezt a menüsort készítjük el, garantáltan nem fog hiányozni az asztalról.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása
Magyar borok debütáltak a világ legismertebb borászati szaklapjában
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom