Close
A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

A valóság nem mindig olyan, amilyennek a beállított fotókon tűnik, a Google Térkép viszont az újításaival arra törekszik, hogy a realitásokhoz minél hűbb képet kapjunk arról a helyről, amit keresünk. Ehhez hamarosan négy újítás is hozzájárul majd.

Ismerd meg a hely hangulatát!

A mesterséges intelligencia és a térképhasználók véleményei, megjegyzései, fotói és videói alapján könnyebben feltérképezhetjük azoknak a helyszíneknek a hangulatát, amiket meg akarunk nézni: gyorsan kideríthetjük, hogy tényleg izgalmas-e a művészinek nevezett negyed, és valóban megéri-e a látogatást valamelyik népszerű utca.

250 lélegzetelállító légifelvétel

A nemrég született immerzív nézet funkció mintegy 250, ikonikus műemlékekről és épületekről készült légifelvétellel bővül a Tokiói toronytól az Akropoliszig.

Segítség a tervezéshez

Prediktív modellezés segítségével a térkép azt is megpróbálja megjósolni, mennyire lesz forgalmas másnap vagy épp egy hét, egy hónap múlva az a helyszín, ahová készülünk.

Bővül az Élő kép

Nemcsak az immerzív nézet, de az a telefonról elérhető Élő kép funkció is bővül. Ennek segítségével úgy navigálhatunk, miközben sétálunk, hogy közben a Street View képét követjük a mobilon. Ez a funkció nemsokára kereséssel egészül ki, így könnyen megtalálhatjuk például a bankautomatákat, boltokat, kávézókat a közelben, és azt is megtudhatjuk, meddig vannak nyitva és mennyire zsúfoltak éppen. Ez a kiegészítés a következő hónapokban Londonban, Los Angelesben, New Yorkban, San Franciscóban, Párizsban és Tokióban lesz elérhető.

A térkép egy nemrég kapott kiegészítéssel már az üzemanyagtakarékosságra is ügyel, amikor útvonalakat ajánl.

(Forrás: Google, képek: Google, Unsplash)

google maps | újítás | google térkép

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram