Close
Szenzációs dolog történt a Google Térképpel

Szenzációs dolog történt a Google Térképpel

Ez az izgalmas új fejlesztés olyan hatást kelt, mintha kiterjesztett valóságban járnánk.

Immerzív nézettel egészül ki a Google Térkép, ami egészen élethű képet mutat az adott városról. Ezt úgy képzelhetjük el, mintha egy felülről fényképezett Street View lenne, de a Google Earth-höz hasonlóan, miután madártávlatból rápillantottunk az adott helyszínre, az utcaszintről is körülnézhetünk a környéken.

Mindez valós idejű forgalmi információkkal egészül ki, így szinte semmi sem hiányzik ahhoz, hogy úgy érezzük, mintha kiterjesztett valóságban járnánk.

A képeket számítógép generálja a Google műhold- és Street View felvételeiből, olyan hatást keltve, mintha egy közepesen kidolgozott grafikájú számítógépes játékot néznénk élethű méretarányban.

Liz Reid, a Google mérnöki munkáért felelős alelnöke úgy írta le ezt a funkciót, mint

a Google Earth varázslatát utcaperspektívából.

Mint hozzátette, egy ideje már dolgozott ezen a fejlesztésen a cég, és már több demó is készült róla, de egyik sem volt az igazi. A technológia nagy utat tett meg addig, hogy egészen természetes élményt nyújtson.

Az Immerzív nézet a legtöbb eszközön elérhető, de egyelőre csak néhánySan Franciscó-i, New York-i, Los Angeles-i, londoni és tokiói kerületet nézhetünk meg vele. A kínálat a továbbiakban folyamatosan bővül majd.

A Google-től egyébként nemcsak a felhasználói élmények, hanem a fenntarthatóság terén is láthatunk fejlesztéseket, a cég így motivál például környezetbarátabb utazásokra.

(Források: The Verge, Google, képek: Google, Getty Images)

új funkció | fejlesztés | google | google maps | google térkép

FOLYTASD EZZEL

Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Erre indulj, ha Horvátország kicsiny Velencéit keresed!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram