Close
Szenzációs dolog történt a Google Térképpel

Szenzációs dolog történt a Google Térképpel

Ez az izgalmas új fejlesztés olyan hatást kelt, mintha kiterjesztett valóságban járnánk.

Immerzív nézettel egészül ki a Google Térkép, ami egészen élethű képet mutat az adott városról. Ezt úgy képzelhetjük el, mintha egy felülről fényképezett Street View lenne, de a Google Earth-höz hasonlóan, miután madártávlatból rápillantottunk az adott helyszínre, az utcaszintről is körülnézhetünk a környéken.

Mindez valós idejű forgalmi információkkal egészül ki, így szinte semmi sem hiányzik ahhoz, hogy úgy érezzük, mintha kiterjesztett valóságban járnánk.

A képeket számítógép generálja a Google műhold- és Street View felvételeiből, olyan hatást keltve, mintha egy közepesen kidolgozott grafikájú számítógépes játékot néznénk élethű méretarányban.

Liz Reid, a Google mérnöki munkáért felelős alelnöke úgy írta le ezt a funkciót, mint

a Google Earth varázslatát utcaperspektívából.

Mint hozzátette, egy ideje már dolgozott ezen a fejlesztésen a cég, és már több demó is készült róla, de egyik sem volt az igazi. A technológia nagy utat tett meg addig, hogy egészen természetes élményt nyújtson.

Az Immerzív nézet a legtöbb eszközön elérhető, de egyelőre csak néhánySan Franciscó-i, New York-i, Los Angeles-i, londoni és tokiói kerületet nézhetünk meg vele. A kínálat a továbbiakban folyamatosan bővül majd.

A Google-től egyébként nemcsak a felhasználói élmények, hanem a fenntarthatóság terén is láthatunk fejlesztéseket, a cég így motivál például környezetbarátabb utazásokra.

(Források: The Verge, Google, képek: Google, Getty Images)

fejlesztés | google maps | google térkép | google | új funkció

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom