Close
Három Google Earth-funkció, ami könnyen függőséget okozhat

Három Google Earth-funkció, ami könnyen függőséget okozhat

A Google három dimenziós térképével remekül megtervezhetjük a túraútvonalainkat, és azt, hogy mi mindent nézzünk meg a nyaralás alatt, azonban ez korántsem minden, amit az alkalmazás tartogathat az utazóknak.

Az elmúlt négy évtized változásai

Tavaly áprilisban a Google Earth 2017 óta nem látott méretű frissítést kapott, amikor az idő is hozzáadódott az eddig perspektívákhoz.

A térkép Timelapse funkciójához huszonnégymillió, az elmúlt harminchét évben keletkezett műholdfelvételt összesítettek,

hogy tanúi lehessünk, hogyan változott a bolygó az elmúlt közel négy évtized alatt, egy olyan időszakban, amikor minden eddiginél nagyobb és gyorsabb átalakulásokat láthattunk. Ha egy bizonyos hely történetére vagyunk kíváncsiak, azt a keresőbe írhatjuk be.

Virtuális túrák

A Timelapse ugyanakkor Google Earth-t megnyitva is elérhető az Utazó fülben, vagyis a kormánykerék ikonra kattintva, ahol többek között tematikus összeállításokat is találunk a témában, például arról, hogy hogyan változtak az erdők, a megújulú energiaforrások méretei vagy Tokió hőmérséklete. Ebben az ablakban ugyanakkor virtuális túrákat is tehetünk a világ legszebb természeti helyszíneire és számos izgalmas városába.

Kvízek és nyomozós játékok

A játékok fülben többek között olyan tematikus kvízeket találunk, mint az állathang-felismerés, a régészeti területek vagy az ételek termőhelyének ismerete, de egy bizonyos Carmen Sandiego segítségével például Tutanhamon maszkja vagy a Kreml kulcsai után is nyomozásra indulhatunk a világ körül.

Ez a térkép, amely hegyekként ábrázolja a nagyvárosokat, szintén a Google Earth segítségével készült, itt pedig azt láthatjuk, hogyan jött létre a fotó, ami megváltoztatta a képünket a Földről.

(Forrás: Google, képek: Unsplash, Wikimedia Commons)

virtuális túra | nyaralástervezés | látnivalók | google earth | játék

FOLYTASD EZZEL

Tíz tipp, hogy túléld a karácsonyi őrületet

Bob Dylan jól átverte a rajongóit legújabb könyvében, de ők mégis rájöttek a csalásra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram