Close
Három Google Earth-funkció, ami könnyen függőséget okozhat

Három Google Earth-funkció, ami könnyen függőséget okozhat

A Google három dimenziós térképével remekül megtervezhetjük a túraútvonalainkat, és azt, hogy mi mindent nézzünk meg a nyaralás alatt, azonban ez korántsem minden, amit az alkalmazás tartogathat az utazóknak.

Az elmúlt négy évtized változásai

Tavaly áprilisban a Google Earth 2017 óta nem látott méretű frissítést kapott, amikor az idő is hozzáadódott az eddig perspektívákhoz.

A térkép Timelapse funkciójához huszonnégymillió, az elmúlt harminchét évben keletkezett műholdfelvételt összesítettek,

hogy tanúi lehessünk, hogyan változott a bolygó az elmúlt közel négy évtized alatt, egy olyan időszakban, amikor minden eddiginél nagyobb és gyorsabb átalakulásokat láthattunk. Ha egy bizonyos hely történetére vagyunk kíváncsiak, azt a keresőbe írhatjuk be.

Virtuális túrák

A Timelapse ugyanakkor Google Earth-t megnyitva is elérhető az Utazó fülben, vagyis a kormánykerék ikonra kattintva, ahol többek között tematikus összeállításokat is találunk a témában, például arról, hogy hogyan változtak az erdők, a megújulú energiaforrások méretei vagy Tokió hőmérséklete. Ebben az ablakban ugyanakkor virtuális túrákat is tehetünk a világ legszebb természeti helyszíneire és számos izgalmas városába.

Kvízek és nyomozós játékok

A játékok fülben többek között olyan tematikus kvízeket találunk, mint az állathang-felismerés, a régészeti területek vagy az ételek termőhelyének ismerete, de egy bizonyos Carmen Sandiego segítségével például Tutanhamon maszkja vagy a Kreml kulcsai után is nyomozásra indulhatunk a világ körül.

Ez a térkép, amely hegyekként ábrázolja a nagyvárosokat, szintén a Google Earth segítségével készült, itt pedig azt láthatjuk, hogyan jött létre a fotó, ami megváltoztatta a képünket a Földről.

(Forrás: Google, képek: Unsplash, Wikimedia Commons)

FOLYTASD EZZEL
Nem hiszed el, mennyit fog valaki egyetlen Bob Dylan-dalért fizetni
Valami egészen kivételes dologban gyönyörködhetünk az égen május utolsó napján
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom