Close
Ennél jobban most nem lehet élvezni a gleccserek látványát a világ egyik legszebb nemzeti parkjában

Ennél jobban most nem lehet élvezni a gleccserek látványát a világ egyik legszebb nemzeti parkjában

Miután virtuálisan bejártuk Sissi korábbi otthonát, főzőleckéket vettünk Michelin-csillagos séfektől, megnéztük a legfontosabb divatkiállítást, relaxáltunk egy üvegházban, és felfedeztük az egyiptomi csodákat, itt az idő elutazni Amerika egyik legnagyszerűbb nemzeti parkjába! 

Persze sajnos még mindig képletesen, és csak a képernyő előtt ücsörögve. A nemzeti parkokat tömörítő The National Parks System és a Google Earth összefogásának eredményeként egy ideje online bebarangolhatóak a legnagyobb parkok, közöttük talán a leglátványosabb – és minden bizonnyal a leghidegebb –, az Alaszkában található Kenai Fjords Nemzeti Park is.

A hely a kontinens azon ritka területeinek egyike, ahol manapság is a jég az úr: ott található az Államok legnagyobb jégmezőjeként ismert Harding-jégmező.

Télen gyakorlatilag megközelíthetetlen, de a melegebb évszakokban is nehezen járható be.

A Seward városának közelében működő park évente átlagban 250 ezer látogatót fogad. A területet leginkább hajóval lehet megismerni, útközben a tenger élővilágát, a fjordokat és a gleccsereket csodálhatják meg a látogatók. A Kenaiban minden úgy működik, ahogyan a természet annak idején eltervezte, és azt tartják róla, hogy aki egyszer felkeresi, többé nem akarja elhagyni.

Most csupán virtuálisan tehetünk egy nagy kört a szépséges parkban, miközben túravezető mesél a fantasztikus látványt nyújtó gleccserek mozgásáról, majd kajakba pattanva egy elképesztő színben tündöklő lagúna következik – a trópusi pompa viszont becsapós, mert a víz természetesen jéghideg.

Minden poént és izgalmat nem árulunk el, a túrát errefelé lehet bejárni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

jég | gleccser | nagy sztori | online | túra

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom