Close
Ennél jobban most nem lehet élvezni a gleccserek látványát a világ egyik legszebb nemzeti parkjában

Ennél jobban most nem lehet élvezni a gleccserek látványát a világ egyik legszebb nemzeti parkjában

Miután virtuálisan bejártuk Sissi korábbi otthonát, főzőleckéket vettünk Michelin-csillagos séfektől, megnéztük a legfontosabb divatkiállítást, relaxáltunk egy üvegházban, és felfedeztük az egyiptomi csodákat, itt az idő elutazni Amerika egyik legnagyszerűbb nemzeti parkjába! 

Persze sajnos még mindig képletesen, és csak a képernyő előtt ücsörögve. A nemzeti parkokat tömörítő The National Parks System és a Google Earth összefogásának eredményeként egy ideje online bebarangolhatóak a legnagyobb parkok, közöttük talán a leglátványosabb – és minden bizonnyal a leghidegebb –, az Alaszkában található Kenai Fjords Nemzeti Park is.

A hely a kontinens azon ritka területeinek egyike, ahol manapság is a jég az úr: ott található az Államok legnagyobb jégmezőjeként ismert Harding-jégmező.

Télen gyakorlatilag megközelíthetetlen, de a melegebb évszakokban is nehezen járható be.

A Seward városának közelében működő park évente átlagban 250 ezer látogatót fogad. A területet leginkább hajóval lehet megismerni, útközben a tenger élővilágát, a fjordokat és a gleccsereket csodálhatják meg a látogatók. A Kenaiban minden úgy működik, ahogyan a természet annak idején eltervezte, és azt tartják róla, hogy aki egyszer felkeresi, többé nem akarja elhagyni.

Most csupán virtuálisan tehetünk egy nagy kört a szépséges parkban, miközben túravezető mesél a fantasztikus látványt nyújtó gleccserek mozgásáról, majd kajakba pattanva egy elképesztő színben tündöklő lagúna következik – a trópusi pompa viszont becsapós, mert a víz természetesen jéghideg.

Minden poént és izgalmat nem árulunk el, a túrát errefelé lehet bejárni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

gleccser | kajak | nagy sztori | fjord | tenger

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram