Close
Itt a lehetőség ingyen bebarangolni Sissi korábbi otthonát

Itt a lehetőség ingyen bebarangolni Sissi korábbi otthonát

Megnyitotta virtuális kapuit Európa egyik legszebb barokk épületegyüttese. 

Ausztria legismertebb turistalátványosságát békeidőben évente több mint ötmillióan keresik fel, jelen helyzetben csupán az internet segítségével tudjuk bejárni. Úgy viszont elég látványosan!

A majdnem másfél ezer helyiséget magában foglaló schönbrunni kastély belsőépítészeti stílusában a barokk és a rokokó, valamint a biedermeier ötvöződik. A nyugati szárnyban a császári pár, a keletiben Mária Terézia lakosztályai kaptak helyet az ún. Ferenc Károly-lakosztályok mellett, melyekben Ferenc Károly főherceg és Zsófia főhercegné töltötték mindennapjaikat.

A csodálatos kastélyparkban lenyűgöző kutak, szobrok, emlékművek, fák és virágok találhatók, valamint a szépséges Gloriette. A birtokhoz tartozik még a Császári Hintómúzeum, a Trónörökös kertje, a Narancsház kertje, az útvesztő, az állatkert, a pálmaház és a sivatagi ház is.

Az 1996 óta az UNESCO Világörökségének védelmét élvező schönbrunni kastélyban élt Ferenc József császár és felesége, Wittelsbach Erzsébet magyar királyné, azaz Sissi is.

Mindössze néhány kattintással most virtuálisan bejárhatóak a császári család igen impozáns szalonjai, lakosztályai, reggelizője, sőt még Sissi korábbi szobájába is be lehet lesni a képernyőn keresztül ezen az oldalon.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom