Close
Itt a lehetőség ingyen bebarangolni Sissi korábbi otthonát

Itt a lehetőség ingyen bebarangolni Sissi korábbi otthonát

Megnyitotta virtuális kapuit Európa egyik legszebb barokk épületegyüttese. 

Ausztria legismertebb turistalátványosságát békeidőben évente több mint ötmillióan keresik fel, jelen helyzetben csupán az internet segítségével tudjuk bejárni. Úgy viszont elég látványosan!

A majdnem másfél ezer helyiséget magában foglaló schönbrunni kastély belsőépítészeti stílusában a barokk és a rokokó, valamint a biedermeier ötvöződik. A nyugati szárnyban a császári pár, a keletiben Mária Terézia lakosztályai kaptak helyet az ún. Ferenc Károly-lakosztályok mellett, melyekben Ferenc Károly főherceg és Zsófia főhercegné töltötték mindennapjaikat.

A csodálatos kastélyparkban lenyűgöző kutak, szobrok, emlékművek, fák és virágok találhatók, valamint a szépséges Gloriette. A birtokhoz tartozik még a Császári Hintómúzeum, a Trónörökös kertje, a Narancsház kertje, az útvesztő, az állatkert, a pálmaház és a sivatagi ház is.

Az 1996 óta az UNESCO Világörökségének védelmét élvező schönbrunni kastélyban élt Ferenc József császár és felesége, Wittelsbach Erzsébet magyar királyné, azaz Sissi is.

Mindössze néhány kattintással most virtuálisan bejárhatóak a császári család igen impozáns szalonjai, lakosztályai, reggelizője, sőt még Sissi korábbi szobájába is be lehet lesni a képernyőn keresztül ezen az oldalon.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

schönbrunni kastély | bejárható | sissi | koronavírus | bécs

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram