Két estére is beköszönnek Budapestre a hedonista görög nyarak

Megszokhattuk már, hogy Buda kedvenc kozmopolita étterme megkavarja kicsit a megszokott vájbokat és alkalmanként olyan ötletekkel áll elő, amik kirántanak a hétköznapokból. Nem lesz ez másként októberben sem!

A Déryné őszi klubeseménye ugyanis az Égei-szigetek hedonista beach klubjainak íz-emlékeit hívja életre az éjjel-nappal tömött tengerparti bárok ikonikus komfortfogásaival. Igen, mindezt a fővárosunkban és az ősz közepén!

Mi várható?

Míkonosz, Párosz, Ios, Szantorini, Scorpios, Principote, Barbarossa, Noema, Alemagou, Nikolasz és a többiek bronz homokja, görög lelke, rattan ernyőkön átszűrődő vakító napfénye, nomád chill dj szettjei, és a mediterrán világ leghangulatosabb bárjainak véget nem érő bulijai.

Gyorsnak kell lennie, aki a Krisztina téren élné meg újra a nyarat, merthogy az október 19-ei és 20-ai eventre összesen 2x50 hely foglalható.

– Nehéz megfogalmaznom, mi fogott meg személyesen a görög beach barokban, mert nehéz nem szakmai szemmel néznem ezeket a helyeket – mondja Kovács Kristóf, az étterem társalaptója. – A Mikonoszt és a környékbeli szigeteket jártam be a nyár végén, Ioszt, Pároszt, és Szantorinit. A vendéglátás filozófiája és elképesztő profizmusa, a jellegzetes görög építészet, az egységes városképek, a beach barokra jellemző high life hangulat, és a magas minőség - ezek egysége volt az, ami engem megfogott. Rengeteget lehet tanulni abból, ahogyan ott működnek.

A Dérynének nem célja, hogy egy az egyben megpróbálja lemásolni, ami Mikonosz beach barjaiban történik, inkább igyekeznek úgy átadni ezeknek a helyeknek a sajátos és magával ragadó atmoszféráját, hogy abban ott maradjon a sokak által kedvelt Déryné-DNS is. A hedonizmus és az életszeretet fog vibrálni a levegőben ezen a két napon, és Déryné profizmusát és maximalizmusát ismerve pedig biztosak vagyunk abban, hogy olyan közel kerülünk a hellén beach barok hangulatához, amennyire ez Budán, a Krisztina tér szomszédságában csak lehetséges.

– Az este egy dj pult köré fog szerveződni – folytatja Kovács Kristóf. – Lesz egy zenei háttér, és egy olyan hangulatot fogunk adni, ami ezeknek a szigeteknek a top négy-öt bárjára jellemző. Én ezeket a helyeket végig jártam, és alaposan tanulmányoztam. Megnéztem, hogy mik ezeknek a helyeknek a legnépszerűbb ételei, és ezekből raktunk össze egy tízfogásos menüt. Ezek hazai szemmel nézve akár polgárpukkasztónak is tűnhetnek, de ott teljesen normálisnak számítanak. Mondok egy példát: készítenek egy lapockapörköltet, amit hosszan főznek rozmaringgal és más fűszerekkel, és ezt aztán egy wontonba töltik. Egy harapással eltünteted, az egészet és a szádban robban az íze. Lesz wagyu girosz, amit egy olyan pitán tálalnak, amit jalapeños tzatzikivel kennek meg. A világ legdrágább marhahúsából giroszt készíteni elsőre sokkolónak tűnhet, de abszolút működik. Ez az ottani Beef Bar top étele, erre a legbüszkébbek.

A small plate family style vacsora rengeteg asztalnál befejezett fogást ígér, szuper társaságban, jó zenével. Utóbbiért szerda este Kais Linda, csütörtökön Dévényi Dani és Kais Linda lesz a felelős.

Ami pedig a tervezett menüt illeti, üdvözlő falatként taramosalata wontonok és grillezett miso kelbimbó; előételként fűszeres görög saláta, mac and cheese pastitsio, faszénen grillezett polip; főfogásként ropogós bárány taco, kecskesajtos-szarvasgombás sültkrumpli, wagyu girosz; desszertként pedig matcha sorbet kérhető (részletes lista a Faceboook-eseményben).

Kétféle konstrukcióban, 19 980 és 29 980 forintért (VIP) lehet jegyeket vásárolni, a szerdai eseményre itt, a csütörtökire pedig ide kattintva. Az ár tartalmazza a gőzölgő welcome italt és a nyolc tányéros kóstolósort.

(Fotók: Unsplash)

hangulat | déryné | görög | program | mediterrán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom