Egy tökéletes lehetőség: irány a Gourmet Fesztivál a Roadster magazinnal!

Idilli program az utolsó tavaszi hétvégére az MBH Bank Gourmet fesztivál, ahová a Roadster magazin segítségével is eljuthatunk, és ahol számos újdonság fogad az elmúlt évekhez képest.

„Három nap alatt bemutatjuk Magyarország gasztronómiai felhozatalát” – fejtette ki Nemes Richárd főszervező a Gourmet Fesztivál alapreceptjét, hozzátéve, hogy „ezt mindig megspékeljük valamivel”.  Idén a női energiák lesz a kiemelt téma, amiről már a Roadsteren is beszámoltunk bővebben. Richárd szavaival a téma már egy ideje nagyon érett, és most végképp eljött az idő belevágni.

Megspékeljük a fesztivált mi is a Roadsternél: a magazin készítése során mindig kiemelt figyelmet szenteltünk a gasztronómiának, a hedonizmusnak, a lassú és minőségi életnek, így magától értetődően rezonál a lelkünk erre a fesztiválra is. Olyannyira, hogy most egy különleges ajánlattal állunk elő: ha most előfizetsz az évente négyszer megjelenő print magazinunkra, akkor nemcsak kedvezőbb áron, 14 990 forintért jutsz hozzá a négy lapszámhoz, de kapsz mellé két belépőt is a legrangosabb hazai gasztronómiai rendezvényre.

Ormós Gabriella – aki a kommunikációs szakmát adta fel, hogy a kovász bűvöletében éljen, és most finom és egészséges kenyereket süt, és erre tanít másokat is – szerint a női energiák téma

„nem arról szól, hogy férfiak és nők azon versenyeznek, hogy ki csinálja a steaket.”

Ellenben „a nők mindig is jelen voltak a gasztro területén, elég az anyaságra, a táplálásra gondolni, de hagyományosan női feladat volt a kenyérsütés, a tűz őrzése. Aztán ahogy iparosodott a szakma, úgy vették át a pozíciókat a férfiak, de ez a folyamat most kezd kicsit kiegyenlítődni. Számos gasztronómiai workshop alakult az elmúlt tíz évben, és ezek jelentős része nőkhöz kötődik.”

Fekete Zsóka és Gabriella a legegyszerűbb hozzávalókból varázsolt finomságokat

 

Gabriella mondott még egy fontosat, amivel utalt a fesztivál idei újdonságaira is. „Ami most történik, a minőségi alapanyagok, a szezonális ételek előtérbe helyezése leginkább azt mutatja, hogy vissza kell térnünk a gyökereikhez, az egyszerűbb, kezelhetőbb konyhához” – fejtegette a kovásznagykövet.

És valóban: az idei Gourmet-n a fine dining mellett erősebben jelennek meg más műfajok, ahogy az egyik szervező fogalmazott: „kicsit bisztrósodik a fesztivál”, ami nem is feltétlenül baj.

Megjelennek majd tradicionális éttermek, mint a Kádár; eljönnek a legfontosabb vidéki éttermek is, köztük újak, mint az őriszentpéteri Pajta vagy épp a Next Bisztró Debrecenből; pékségek is lesznek, amire jó ideje nem volt példa; és lesz gasztroakadémia, ahol a fagyikészítéstől a kekszsütésig számos dolgot ki lehet majd próbálni.

Ennek a szellemében minden kiállítónak lesz legalább egy, legfeljebb 2500 forintba kerülő étele, a pénztárcabarát étel.

A Gourmet Fesztivál több mint száz kiállítóval – köztük mintegy ötven étteremmel és cukrászdával –, a legjobb pincészetekkel és gyereknapi meglepetésekkel várja a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison. A jegyekről ezen a linken találsz további információkat, ugyanakkor ne feledd: a Gourmet Fesztiválra a Roadsterrel is eljuthatsz.

Ötvös Zsuzsa rebarbarából és kecskesajthabból készített könnyed nyári finomságot
Az idei nagykövetek

A Gourmet Fesztivál idei nagykövetei: Ormós Gabriella, a Kovászlabor blog és a Jenői pékség alapítója, Fekete Zsóka, a Fekete Zsóka mangalicafarm tulajdonosa és Ötvös Zsuzsa gasztroblogger, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje.

Ormós Gabriella a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készít rántott húst, míg Ötvös Zsuzsanna témája a vegán cukrászat és a fine dining kapcsolata lesz, de a „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is - közölték a szervezők.

(Forrás, fotók: Gourmet Fesztivál, Roadster)

roadster | nagy sztori | fine dining | bisztró | budapest

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a meglepő hozzávalóval lesz minden eddiginél tökéletesebb a krumplipüré

Ezzel az egyetlen trükkel mindig tökéletes lesz a tükörtojás

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom