Csodálatos fényjátékra kaphatók ezek a látványos üvegkiegészítők

A Granule exkluzív, egyedi üvegkiegésztőkből álló kollekciója a velencei Punta Conterie InGalleria egyik látványossága. A kollekcióban három nagy ​​edény található, amelyek egytől egyig a muranói üvegművesek gazdag, 8. századra visszavezethető hagyományait ünneplik, miközben a galéria kézműves alkotóinak tehetségét és tudását testesítik meg.

A Granule minden egyes kiegészítője egyedülálló üvegmegmunkálási technikák ötvözésével készült, beleértve a fúvást, az öntést, a sfumatót, az incalmót és a vetro fusót is. A módszerek találkozásának köszönhetően

az üvegben rejlő különféle tulajdonságokat egyszerre tudják bemutatni az érdeklődők számára.

A kontrasztos színek palettáját a muránói üvegre jellemző élénk, ékszerszerű árnyalatok ihlették, a játékos színvilág ugyanakkor alkalmas arra is, hogy kiemelje a különböző üvegfeldolgozási technikák eredményeit.

A Granule kollekció  megalkotásával a cél nemcsak az volt, hogy az alkotók együttműködjenek a helyi kézművesekkel, hanem az is, hogy megvédjék az utókor számára az üvegművesek pótolhatatlan szakértelmét, és bemutathassák néhány lenyűgöző kiegészítőn, hogy milyen változatos tulajdonságok jellemzik az üveget.

Nemcsak az üvegművészek dolgoznak szívesen ezzel a sokoldalú anyaggal, hanem az építészek és a kozmetikai ipar szereplői is. A Pritzker- és Arany Oroszlán-díjas építész, Frank Gehry parfümüveg-tervezőként debütált a francia Louis Vuitton divatháznál, méghozzá egy gyönyörű kollekcióval. A Les Extraits névre keresztelt parfümcsaládban öt illat található, az üvegek tetején pedig mozdulat közben megdermedni látszó alumíniumvirágokat álmodott az illatokhoz az építész.

(Forrás és fotók: Behance)

tálak | üvegedények | design | üvegtálak | üveg

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom