A nyár utolsó napjait érdemes kihasználni arra, hogy isteni húsok mellett fantasztikus szezonális zöldségek kerüljenek a grillre. Összeállításunkban három olyan megoldást mutatunk, amiért mindenki rajongani fog.
Mielőtt a kukoricát a grillrácsra helyezzük, érdemes leszednünk róla a csuhéját és a haját is, majd legalább harminc percig vízben áztatva pihentessük. A fél óra azonban valóban minimális időnek tekinthető, hiszen a kukorica akár hat-nyolc órán keresztül is ázhat.
A natúr változathoz nincs más dolgunk, minthogy a beáztatott, majd lecsepegtetett kukoricákat rácsra helyezzük, és gyakran forgatva tökéletesre süssük. Akkor sem kell kétségbe esnünk, ha a kukorica csövének a vége meggyullad. Oltsuk el gyorsan, és élvezzük, hogy az ételük kissé füstös ízvilágot kap, így ugyanis fokozódik az édessége és még inkább érezhetővé válik a kukorica valódi íze.
Változatos ízkombinációkat kaphatunk akkor, ha fűszervajjal kenjük meg a kukoricacsöveket a grillezést megelőzően. A vajhoz adhatunk a són kívül egy kevés fokhagymát, csiliport, friss bazsalikomot.
Ha pedig egyetlen pillanat alatt desszertté alakítanánk a kukoricacsöveket, cukros, fahéjas vajjal kenjük meg!
Mediterrán stílusú grillparti esetében készíthetünk pesztót is, ami szintén varázslatos aromákkal látja el a kukoricát. A csöveket elsőként olívaolajjal érdemes megjenni, majd sózzuk és borsozzuk. A grillen, közepesen magas tüzön tizenkét-tizenöt perc alatt készre sütjük, majd tálaláskor házi pesztót kenünk a tetejére.
A bazsalikomos pesztó egy ikonikus olasz szósz, elkészítéséhez csupán fenyőmagra, fokhagymára, olívaolajra, bazsalikomra, sóra és reszelt parmezánra van szükség.
(Fotók: Getty Images)
grill | kukorica | BBQ | grillezés | recept
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!