Ezeket az ételeket tedd először a grillre

A tökéletes grillétel kulcsa a megfelelő időzítés. És itt most nem arra gondolunk, hogy ne egy esős napot válasszunk a kerti sütögetésre, hanem arra, milyen sorrendben kerüljenek a rácsra az alapanyagok.

A grillételek elkészítésének idejét számos tényező befolyásolja. Ilyen például, hogy húsról vagy zöldségekről van-e szó, ha pedig előbbi kerül a rácsra, milyen fajtájú, illetve vastagságú darabokat sütnénk meg. Ha azt szeretnénk, hogy minden fogás egyszerre kerüljön az asztalra, alaposan át kell gondolnunk a sorrendet.

A sertésborda sütése annak súlyától függően akár több órát is igénybe vehet, mivel ezeket általában alacsony hőfokon, lassan érdemes sütni, hogy a belseje szaftos maradjon. Az ökölszabály szerint

minden kiló húshoz legalább harminc, maximum hatvan perc sütési idővel kell kalkulálni.

A tarja vagy a hamburger húspogácsa, illetve a zöldségek és más vékonyabb húsok, halak elkészítése ezzel szemben sokkal rövidebb ideig tart. Csupán pár percet vesz igénybe a sütésük, így

érdemes ezeket a folyamat végére tartogatni.

A grillezés másik kulcsfontosségú eleme a megfelelő hőfok kialakítása és fenntartása. Gázgrill esetében ez viszonylag egyszerű feladat, a faszenes sütögetésnél azonban előfordulhat, hogy a parázs cseréjére is szükség van. Erre általában hatvan-kilencven percenként van szükség a szakértők szerint.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

grill | konyhai trükk | konyhai praktika

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom