Ezeket az ételeket tedd először a grillre

A tökéletes grillétel kulcsa a megfelelő időzítés. És itt most nem arra gondolunk, hogy ne egy esős napot válasszunk a kerti sütögetésre, hanem arra, milyen sorrendben kerüljenek a rácsra az alapanyagok.

A grillételek elkészítésének idejét számos tényező befolyásolja. Ilyen például, hogy húsról vagy zöldségekről van-e szó, ha pedig előbbi kerül a rácsra, milyen fajtájú, illetve vastagságú darabokat sütnénk meg. Ha azt szeretnénk, hogy minden fogás egyszerre kerüljön az asztalra, alaposan át kell gondolnunk a sorrendet.

A sertésborda sütése annak súlyától függően akár több órát is igénybe vehet, mivel ezeket általában alacsony hőfokon, lassan érdemes sütni, hogy a belseje szaftos maradjon. Az ökölszabály szerint

minden kiló húshoz legalább harminc, maximum hatvan perc sütési idővel kell kalkulálni.

A tarja vagy a hamburger húspogácsa, illetve a zöldségek és más vékonyabb húsok, halak elkészítése ezzel szemben sokkal rövidebb ideig tart. Csupán pár percet vesz igénybe a sütésük, így

érdemes ezeket a folyamat végére tartogatni.

A grillezés másik kulcsfontosségú eleme a megfelelő hőfok kialakítása és fenntartása. Gázgrill esetében ez viszonylag egyszerű feladat, a faszenes sütögetésnél azonban előfordulhat, hogy a parázs cseréjére is szükség van. Erre általában hatvan-kilencven percenként van szükség a szakértők szerint.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

konyhai praktika | grill | konyhai trükk

FOLYTASD EZZEL

Ezen a budapesti helyen minden szempontból élmény steaket enni

Így bánhatsz királynőként az édesanyáddal ezen a vasárnapon

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ezen a budapesti helyen minden szempontból élmény steaket enni
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom