Ezekhez a rendkívül egyszerű, gyors és mutatós fogásokhoz a klasszikus húsvéti alapanyagokon kívül csak leveles tésztára van szükség.
Töltött kosárka
A hűtőben fellelhető friss zöldségeket, így például egy paradicsomot, cukkinit, gombát, kaliforniai paprikát apró darabokra vágunk. A szuflé formákat kivajazzuk, kibéleljük a leveles tésztával, beleállítunk egy főtt tojást és köré halmozzuk a zöldségeket. Megszórjuk frissen reszelt sajttal és sütőben, 180 fokon készre sütjük percek alatt.
Nyuszikák bármilyen ízben
A leveles tésztát csíkokra vágjuk, a csíkokat lefektetjük a deszkára. Egy tésztacsíkot megkenünk lekvárral vagy mogyorókrémmel, esetleg fahéjas, vajas cukorral, ráfektetünk egy másik tésztát és nyuszi formájúra csavarjuk. Elkevert tojással megkenjük és 180 fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tojásos-sonkás quiche
Egy piteformát kivajazunk, belefektetjük a leveles tésztát. A főt tojásokat és a sonkát feldaraboljuk, hozzáadunk egy maréknyi bébi spenótot. Egy pohár tejfölbe beleütünk egy tojást, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, zöld fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk az előbb elkészített keverékhez. Ráhalmozzuk a tésztára és elsimítjuk. Reszelt sajttal megszórjuk és sütőben készre sütjük.
További inspirációra van szükséged az ünnepi menühöz. Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek tippeket találsz.
(Fotók: Getty)
étel | tojás | fogas | gyors fogás | egyszerű ételIstenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten
Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!