Close
Így használd fel a húsvétról megmaradt főtt tojásokat

Így használd fel a húsvétról megmaradt főtt tojásokat

Nincs olyan év, amikor ne maradna a hűtőben olyan főtt tojás, ami szomorúan, árválkodva néz ránk és szabályosan könyörög azért, hogy valami finomat készítsünk belőle.

Összegyűjtöttünk három remek tippet, ami garantáltan feldobja majd a napunkat a sonka-kemény tojás-torma háromszögében eltöltött napok után.

Készítsünk egy hatalmas adag majonézes, burgonyás tojássalátát!

A tojássaláta a legegyszerűbb megoldás a megmaradt főtt tojások felhasználására. Általában majonézen, són és borson kívül másra nincs is szükség hozzá, de igazából mehet bele bármi, ami megmaradt húsvétról. Tökéletesen feldúsíthatjuk maradék főtt burgonyával, kockára vágott sonkával vagy csirkehússal is.

Avokádós tojáskrém menjen a tortillába!

A tojást vágjuk apró darabokra, az avokádót villával pürésítsük, majd a kettőt keverjük össze! Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, facsarjunk hozzá egy kis citromlevet, adjunk hozzá némi frissen aprított újhagymát és máris beletölthetjük az olíva olajon kissé megpirított tortillánkba!

Készítsünk belőle isteni ráment!

ráment találni igazán nehéz, ezért marad az a megoldás, hogy otthon készítjük el magunknak. Elsőre okos ötletnek tűnik, de a nyolcórás főzési idő, illetve a vele együtt járó disznóvágást idéző illat csökkentheti a lelkesedést. Ebben a cikkünkben eláruljuk, hogyan lehet szuper gyorsan, istenien elkészíteni a klasszikus rámen dél-koreai változatát, amiben igazán jól fog mutatni a húsvétról megmaradt, ketté vágott főtt tojás.

(Fotók: Getty Images)

húsvét | étel | fogas | felhasználás | főtt tojás

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram