Így használd fel a húsvétról megmaradt főtt tojásokat

Nincs olyan év, amikor ne maradna a hűtőben olyan főtt tojás, ami szomorúan, árválkodva néz ránk és szabályosan könyörög azért, hogy valami finomat készítsünk belőle.

Összegyűjtöttünk három remek tippet, ami garantáltan feldobja majd a napunkat a sonka-kemény tojás-torma háromszögében eltöltött napok után.

Készítsünk egy hatalmas adag majonézes, burgonyás tojássalátát!

A tojássaláta a legegyszerűbb megoldás a megmaradt főtt tojások felhasználására. Általában majonézen, són és borson kívül másra nincs is szükség hozzá, de igazából mehet bele bármi, ami megmaradt húsvétról. Tökéletesen feldúsíthatjuk maradék főtt burgonyával, kockára vágott sonkával vagy csirkehússal is.

Avokádós tojáskrém menjen a tortillába!

A tojást vágjuk apró darabokra, az avokádót villával pürésítsük, majd a kettőt keverjük össze! Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, facsarjunk hozzá egy kis citromlevet, adjunk hozzá némi frissen aprított újhagymát és máris beletölthetjük az olíva olajon kissé megpirított tortillánkba!

Készítsünk belőle isteni ráment!

ráment találni igazán nehéz, ezért marad az a megoldás, hogy otthon készítjük el magunknak. Elsőre okos ötletnek tűnik, de a nyolcórás főzési idő, illetve a vele együtt járó disznóvágást idéző illat csökkentheti a lelkesedést. Ebben a cikkünkben eláruljuk, hogyan lehet szuper gyorsan, istenien elkészíteni a klasszikus rámen dél-koreai változatát, amiben igazán jól fog mutatni a húsvétról megmaradt, ketté vágott főtt tojás.

(Fotók: Getty Images)

felhasználás | húsvét | főtt tojás | fogas | étel

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában
Hirdetés