A húsvét remek alkalmat ad arra, hogy összejöjjön a család egy ünnepi ebédre vagy vacsorára, ahol ízletes fogások adnak tökéletes környezetet a nagy beszélgetésekhez. Az összeállításunkban szereplő fogások nagyszerű séfektől származnak, amelyet bárki el tud készíteni otthon is.
Minestra maritata – Rosanna Marziale, a Le Colonne Marziale séfjének receptje
Hozzávalók négy adaghoz:
- 200 gramm marhahús
- 100 gramm sertésborda
- 1 disznóláb
- 25 dekagramm friss kolbász
- 10 dekagramm szalonna
- 1 kilogramm vegyes leveszöldség (ízlés szerint: sárgarépa, lilahagyma, zellerszár, fehér répa, burgonya, karalébé, zellergumó, stb.)
- parmezán és pecorino sajtok opcionálisan
- olívaolaj,
- csilipaprika
- fehérbor
- só, bors
Elkészítése:
Első lépés: A lilahagymát és a szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk felkockázott húst, öntünk rá egy kevés fehérbort, beletesszük a zöldségeket, felöntjük vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.
Második lépés: Tálalás előtt kedvünk szerint pecorinót és a parmezán sajtot keverünk hozzá és egy csipet csilivel ízesítjük.
Töltött pulyka – Enrico Cerea, a Da Vittorio séfjének receptje
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1 pulyka
- 100 gramm kolbászhús
- 100 gramm sertés darálthús
- 100 gramm borjú darálthús
- 50 gramm amaretti keksz
- 50 gramm reszelt sajt
- 50 gramm zsemlemorzsa
- 2 tojás
- ½ pohár fehérbor
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- alaplé
- só, bors, petrezselyem, szerecsendió
Elkészítése:
Első lépés: A kolbásztölteléket és a többi darálthúst egy tálban elkeverjük.
Második lépés: Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a húst, megpirítjuk, hozzáöntjük a fehérbort és addig főzzük, míg az alkohol el nem párolog.
Harmadik lépés: Ezután hozzákeverjük az amarettit, az apróra vágott petrezselymet és egy csésze alaplével együtt körülbelül tíz percig főzzük.
Negyedik lépés: Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a sajtot, a tojást és a szerecsendiót. A masszával megtöltjük a pulykát és sütőben 180 fokon körülbelül egy órán keresztül sütjük.
Kenyértorta – Davide Marzullo, aTrattoria Contemporanea Lomazzo séfjének receptje
Hozzávalók:
- 300 gramm szikkadt kenyér
- 150 gramm friss tej
- 2 tojás
- 50 gramm liszt
- 100 gramm étcsokoládé
- 100 mazsola
- 100 gramm kandírozott narancs és citrom
- 50 gramm amaretti keksz
Elkészítése:
Első lépés: A kenyeret törjük össze, tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a tejet, fedjük le és egy éjszakán keresztül pihentessük a hűtőben.
Második lépés: Másnap hozzáadjuk a tojást, a lisztet, az előzetesen beáztatott mazsolát, a kandírozott gyümölcsöket, a tört kekszet és a csokireszeléket, majd alaposan elkeverjük.
Harmadik lépés: Egy huszonnégy centiméteres tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Egy kanállal vagy spatulával elsimítjuk 180 fokon huszonöt percig sütjük.
Húsvét közeledtével érdemes összegyűjteni néhány konyhai praktikát és tippet. Ebben a cikkünkben arról írunk, miként lehet a megmaradt tojásokat felhasználni, itt újabb három remek receptet mutatunk. Itt pedig a világ húsvéti gasztronómiai szokásaiból lehet inspirációt meríteni.
(Forrás: Finedining lovers, fotók: Getty)
leves | desszert | húsvét | nagy sztori | olasz konyhaIstenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten
Makacsabb az infláció a vártnál, érdekes megoldással állnának elő a britek

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!