Close
Ilyen egy húsvéti menüsor, ha olasz sztárséfek receptjei alapján készül

Ilyen egy húsvéti menüsor, ha olasz sztárséfek receptjei alapján készül

A húsvét remek alkalmat ad arra, hogy összejöjjön a család egy ünnepi ebédre vagy vacsorára, ahol ízletes fogások adnak tökéletes környezetet a nagy beszélgetésekhez. Az összeállításunkban szereplő fogások nagyszerű séfektől származnak, amelyet bárki el tud készíteni otthon is.

Minestra maritata – Rosanna Marziale, a Le Colonne Marziale séfjének receptje

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 200 gramm marhahús
  • 100 gramm sertésborda
  • 1 disznóláb
  • 25 dekagramm friss kolbász
  • 10 dekagramm szalonna
  • 1 kilogramm vegyes leveszöldség (ízlés szerint: sárgarépa, lilahagyma, zellerszár, fehér répa, burgonya, karalébé, zellergumó, stb.)
  • parmezán és pecorino sajtok opcionálisan
  • olívaolaj,
  • csilipaprika
  • fehérbor
  • só, bors

Elkészítése:

Első lépés: A lilahagymát és a szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk felkockázott húst, öntünk rá egy kevés fehérbort, beletesszük a zöldségeket, felöntjük vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.

Második lépés: Tálalás előtt kedvünk szerint pecorinót és a parmezán sajtot keverünk hozzá és egy csipet csilivel ízesítjük.

Töltött pulyka – Enrico Cerea, a Da Vittorio séfjének receptje

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 1 pulyka
  • 100 gramm kolbászhús
  • 100 gramm sertés darálthús
  • 100 gramm borjú darálthús
  • 50 gramm amaretti keksz
  • 50 gramm reszelt sajt
  • 50 gramm zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • ½ pohár fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • alaplé
  • só, bors, petrezselyem, szerecsendió

Elkészítése:

Első lépés: A kolbásztölteléket és a többi darálthúst egy tálban elkeverjük.

Második lépés: Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a húst, megpirítjuk, hozzáöntjük a fehérbort és addig főzzük, míg az alkohol el nem párolog.

Harmadik lépés: Ezután hozzákeverjük az amarettit, az apróra vágott petrezselymet és egy csésze alaplével együtt körülbelül tíz percig főzzük.

Negyedik lépés: Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a sajtot, a tojást és a szerecsendiót. A masszával megtöltjük a pulykát és sütőben 180 fokon körülbelül egy órán keresztül sütjük.

Kenyértorta – Davide Marzullo, aTrattoria Contemporanea Lomazzo séfjének receptje

Hozzávalók:

  • 300 gramm szikkadt kenyér
  • 150 gramm friss tej
  • 2 tojás
  • 50 gramm liszt
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 100 mazsola
  • 100 gramm kandírozott narancs és citrom
  • 50 gramm amaretti keksz

Elkészítése:

Első lépés: A kenyeret törjük össze, tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a tejet, fedjük le és egy éjszakán keresztül pihentessük a hűtőben.

Második lépés: Másnap hozzáadjuk a tojást, a lisztet, az előzetesen beáztatott mazsolát, a kandírozott gyümölcsöket, a tört kekszet és a csokireszeléket, majd alaposan elkeverjük.

Harmadik lépés: Egy huszonnégy centiméteres tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Egy kanállal vagy spatulával elsimítjuk 180 fokon huszonöt percig sütjük.

Húsvét közeledtével érdemes összegyűjteni néhány konyhai praktikát és tippet. Ebben a cikkünkben arról írunk, miként lehet a megmaradt tojásokat felhasználni, itt újabb három remek receptet mutatunk.  Itt pedig a világ húsvéti gasztronómiai szokásaiból lehet inspirációt meríteni.

(Forrás: Finedining lovers, fotók: Getty)

leves | desszert | húsvét | nagy sztori | olasz konyha

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Makacsabb az infláció a vártnál, érdekes megoldással állnának elő a britek

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram