Így készül a klasszikus gyümölcstorta négy lépésben

A jó gyümölcstorta alapja a tökéletesre sült, ruganyos piskóta, de igazán teljessé a krémes pudingos vagy tejszínhabos töltelék, a friss gyümölcs és a tetején lévő rezgő zselé teszi. A klasszikus desszert igazán könnyedén elkészíthető, még akkor is, ha a bolti tortalapot saját készítésű változatra cseréljük.

Hozzávalók:

• 6 evőkanál liszt
• 10 evőkanál kristálycukor
• 1 teáskanál sütőpor
• 3 nagy tojás
• vanília puding
• 4 dl tej
• gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Egy kör alakú tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük félre!
  2. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá! A sárgájához adjunk hozzá 6 evőkanál cukrot, és keverjük habosra!
  3. Tegyük egy tálba a tojásfehérjét és a sárgáját, szitáljuk rá a lisztet, és óvatos mozdulatokkal keverjük el!
  4. Öntsük tepsibe, és 18-20 perc alatt süssük aranybarnára! Amikor elkészült, tegyük rácsra, és hagyjuk kihűlni!
  5. A vaníliapudingot 4 dl tejjel és 4 evőkanál cukorral készítsük el a szokásos módon, majd kenjük rá a kihűlt tortalapra! Díszítsük friss gyümölcsökkel, végül öntsük le tortazselével!
  6. Fogyasztásig tároljuk hűtőben, kedvünk szerint tejszínhabbal díszítve tálaljuk!

recept | gasztronómia | torta | gyümölcstorta

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom