Close
Ha most indulnánk Amerikába, ezt az öt helyet keresnénk fel

Ha most indulnánk Amerikába, ezt az öt helyet keresnénk fel

Amerika hatalmas és gyönyörű. Akár a természet, akár az ember alkotta csodákról van szó, a kontinens tobzódik a szebbnél-szebb látnivalókban. Szinte lehetetlen választani közülük, most mégis megtettük, hogy bemutassunk ötöt a kevésbé fősodorban lévők közül. 

Oak Alley Plantation

New Orleanstól kilencven kilométerre található az Államok egyik legszebb történelmi otthona, amelyet még 1837-ben építettek, és sokáig klasszikus, déli rabszolgabirtokként volt ismert.

Nevét a házhoz vezető, egészen csodálatos látványt nyújtó, több száz éves tölgyfasorról kapta.

Napjainkban múzeum és étterem működik ott, a birtok és környéke pedig feltűnt Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjében.

Clearwater Beach

Egyszerűségben rejlik a nagyszerűsége a floridiai strandnak és hívogató kisvárosi hangulattal, valamint messze földön híres delfináriummal rendelkező környékének.

Igazi családbarát hely nyugodt óceánnal, rengeteg programlehetőséggel, és esténként az ég alját megfestő romantikus naplementékkel – nem csoda, hogy az USA legjobb strandjának választották.

Kenai Fjords Nemzeti Park

Arrafelé csodálható meg az Egyesült Államok legnagyobb jégmezője, a Harding-jégmező.

És bár a park jó néhány része csak nehezen közelíthető meg (hajóval vagy kajakkal érdemes egyes szakaszokat felfedezni), a fjordok, a gleccserek és az alaszkai vadvilág látványa sok mindenért kárpótolhat.

White Sands National Monument

Elképesztő ez a hétszáz négyzetkilométeren elterülő fehér homoktenger Új-Mexikóban, amely a legtöbb sivataggal ellentétben nem kvarcszemcsékből áll össze, hanem puha kalcium-szulfátból.

Különlegességét a vándorló dűnéi jelentik, melyek akár a harmincméteres magasságot is elérhetik, és a szélnek köszönhetően évente több métert tesznek meg, így aztán mindig más látvány fogadja az odaérkezőket.

Arches Nemzeti Park

Kis túlzással egész Utah állam egy hatalmas nemzeti park.

Nem is nagyon lehetne kiemelni egyet a természeti csodái közül, de ha muszáj lenne, talán az Archesre böknénk rá. A háromszáztíz négyzetkilométeren terpeszkedő parkban az eróziós tevékenység egészen döbbenetes homokkőalakzatokat, természetes kőhidakat, sziklatornyokat és ablakokat alkotott.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Arches Nemzeti Park | látnivalók | Kenai Fjords Nemzeti Park | White Sands National Monument | usa

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram