Close
Gyönyörű halojelenséget kapott lencsevégre egy magyar fotós

Gyönyörű halojelenséget kapott lencsevégre egy magyar fotós

Csodaszép!

Csarnótán járunk, október 10-én szombaton, amikor is Sóki Tamás, az MTI fotósa egy nagyon hálás pillanatban felnézett az égre. Ott pedig megpillanthatta ezt a nem mindennapi halojelenséget a Nap körül, balra pedig a melléknappal (parphelia).

A halojelenségről még két dolgot érdemes tudni: egyrészt, hogy a gyűrű alakú fényjelenséget a 8-12 kilométer magasban elhelyezkedő fátyol- és pehelyfelhőkben lévő jégkristályokon megtört és visszaverődött fénysugarak okozzák. Másrészt pedig azt, hogy meseszép!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: MTI/Sóki Tamás) 

fényjelenség | ég | időjárás | sóki tamás | halojelenség

FOLYTASD EZZEL

Katasztrofális a helyzet az aszály miatt, a folyók élővilága is veszélybe került Angliában

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom