Close
Gyönyörű halojelenséget kapott lencsevégre egy magyar fotós

Gyönyörű halojelenséget kapott lencsevégre egy magyar fotós

Csodaszép!

Csarnótán járunk, október 10-én szombaton, amikor is Sóki Tamás, az MTI fotósa egy nagyon hálás pillanatban felnézett az égre. Ott pedig megpillanthatta ezt a nem mindennapi halojelenséget a Nap körül, balra pedig a melléknappal (parphelia).

A halojelenségről még két dolgot érdemes tudni: egyrészt, hogy a gyűrű alakú fényjelenséget a 8-12 kilométer magasban elhelyezkedő fátyol- és pehelyfelhőkben lévő jégkristályokon megtört és visszaverődött fénysugarak okozzák. Másrészt pedig azt, hogy meseszép!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: MTI/Sóki Tamás) 

sóki tamás | halojelenség | fotós | mti | szombat

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram