Close
Ha kipróbálnád Európa legújabb hálókocsis vonatát, van egy jó hírünk

Ha kipróbálnád Európa legújabb hálókocsis vonatát, van egy jó hírünk

A belga-holland együttműködésből született European Sleeper éjszakai vonatai idén május óta közlekednek Berlin és Brüsszel között Antwerpen, Rotterdam és Amszterdam érintésével.

Július 1-től pedig az Inter- és Eurail-bérletekkel is lehet utazni rajtuk külön helyfoglalás mellett.

Mint a cég alapítója, Chris Engelsman elmondta, a vonatok három európai fővárost kötnek össze nagyon kényelmes módon, és akár nyitott ablak mellett is lehet élvezni a nyári szellőt. Hozzátette, hogy az együttműködés jó alkalom arra, hogy az európai utazás legkülönlegesebb és legfelelősségteljesebb módját népszerűsítsék.

A jelenlegi útvonalat jövőre várhatóan Prágával bővítik, a tervek szerint 2025-ben pedig már Amszterdamot és Barcelonát is összekötnék.

A vonatok jelenleg hetente háromszor közlekednek, kedden, csütörtökön és vasárnap 22.56-kor indulnak Berlinből 9.27-es érkezéssel, Brüsszelből pedig hétfőn, szerdán és pénteken 19.22-kor futnak ki, majd 6.48-kor érkeznek. Az út tíz illetve tizenegy és fél óra. Bővebb információk a cég oldalán találhatók.

Ezen a térképen az látható, hogyan utazhatjuk be Európát hálókocsis vonattal, és hamarosan érkezik a guruló norvég hotel, amit mindenképp érdemes lesz kipróbálni.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, European Sleeper)

Amszterdam | european sleeper | Interrail-bérlet | Európa | hálókocsi

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram