Close
Újabb állomásokkal bővül az európai hálókocsis hálózat

Újabb állomásokkal bővül az európai hálókocsis hálózat

Tavaly nyárra harangoztuk be a Prágát, Berlint és Amszterdamot összekötő éjszakai járatokat, a tervek idén tavasszal látszanak megvalósulni. Igaz, némileg módosított útvonalon, Berlin és London között.

A European Sleeper első vonataira május 25-én szállhatnak fel azok, akik Berlinből Brüsszelbe és Londonba akarnak eljutni, vagy fordítva. A német fővárosból vasárnap éjjel 11-kor indul a vonat, amely hétfőn délelőtt fél 10-re ér Brüsszelbe, 10-kor pedig továbbindul Londonba. A két utóbbi állomás között ugyanakkor az Eurostar vonatokkal is utazhatunk, ha körbejárnánk a belga fővárost is.

Budapestről Berlinbe pedig szintén közvetlen vonattal juthatunk el: reggel fél 8-as indulással a Nyugatiból Pozsonyon, Brnón, Prágán és Drezdán keresztül, este háromnegyed 7-es érkezéssel.

A vonat végállomása Hamburg. Így nem vagyunk annyira meglőve, hogy a European Sleeper csak decemberben fedné le a Prága és Drezda közötti szakaszt.

Berlin és London között viszont hetente háromszor közlekedik majd, 2024-re pedig napira szeretné sűríteni a járatot. Jegyet venni február 20-tól lehet, az ülőhelyek 49 eurónál kezdődnek, ággyá alakítható couchette-helyet 79 euróért vehetünk, hálókocsiba pedig 109 euróért lehet foglalni. A négy év alatti gyerekek ingyen utazhatnak, a 11 év alattiaknak pedig kedvezmény jár. A kerékpárjegy 24 euróba kerül.

Eközben más vasúttársaságok is igyekeznek bővíteni a kínálatukat például Prága és Zürich valamint Bécs és az olasz Adria között.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash, Getty Images, European Sleeper)

 

brüsszel | hálókocsis | vasút | vonat | london

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom