Újabb állomásokkal bővül az európai hálókocsis hálózat

Tavaly nyárra harangoztuk be a Prágát, Berlint és Amszterdamot összekötő éjszakai járatokat, a tervek idén tavasszal látszanak megvalósulni. Igaz, némileg módosított útvonalon, Berlin és London között.

A European Sleeper első vonataira május 25-én szállhatnak fel azok, akik Berlinből Brüsszelbe és Londonba akarnak eljutni, vagy fordítva. A német fővárosból vasárnap éjjel 11-kor indul a vonat, amely hétfőn délelőtt fél 10-re ér Brüsszelbe, 10-kor pedig továbbindul Londonba. A két utóbbi állomás között ugyanakkor az Eurostar vonatokkal is utazhatunk, ha körbejárnánk a belga fővárost is.

Budapestről Berlinbe pedig szintén közvetlen vonattal juthatunk el: reggel fél 8-as indulással a Nyugatiból Pozsonyon, Brnón, Prágán és Drezdán keresztül, este háromnegyed 7-es érkezéssel.

A vonat végállomása Hamburg. Így nem vagyunk annyira meglőve, hogy a European Sleeper csak decemberben fedné le a Prága és Drezda közötti szakaszt.

Berlin és London között viszont hetente háromszor közlekedik majd, 2024-re pedig napira szeretné sűríteni a járatot. Jegyet venni február 20-tól lehet, az ülőhelyek 49 eurónál kezdődnek, ággyá alakítható couchette-helyet 79 euróért vehetünk, hálókocsiba pedig 109 euróért lehet foglalni. A négy év alatti gyerekek ingyen utazhatnak, a 11 év alattiaknak pedig kedvezmény jár. A kerékpárjegy 24 euróba kerül.

Eközben más vasúttársaságok is igyekeznek bővíteni a kínálatukat például Prága és Zürich valamint Bécs és az olasz Adria között.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash, Getty Images, European Sleeper)

 

vonat | berlin | vasút | hálókocsis | brüsszel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom