Close
Nyártól új hálókocsis vonatokkal juthatunk el az olasz Adria-partra

Nyártól új hálókocsis vonatokkal juthatunk el az olasz Adria-partra

Június 10-től szeptember 9-ig naponta indulnak majd a vonatok Bécsből.

Az osztrák vasúttársaság olyan sebességgel nyitja az újabb és újabb éjszakai útvonalakat, hogy csak kapkodjuk a fejünket: nemrég vált elérhetővé a Nightjettel Stuttgartból többek között Budapest is, és szintén decemberben indultak el a Bécsből (és Münchenből) Veronán, Milánón és Genován keresztül a Cinque Terre mellett található La Speziába, Liguria második legnagyobb városába tartó hálókocsis vonatok.

Manarola, a La Spezia mellett található Cinque Terre egyik falva

Most pedig újabb olasz útvonalat jelentettek be:

a Klagenfurtot, Tarvisiót, Bolognát, Riminit, Riccionét, Cattolicát és Pesarót is érintő vonal az olasz Adria-parton halad végig egészen Anconáig.

Emellett Münchenből is is csatlakoznak vonatok ugyanehhez az útvonalhoz, Salzburgon át.

Tarvisio

Nemcsak az osztrák vasúttársaság fejleszt ugyanakkor: a cseh vasút 2017-ben megszüntetett járatát éleszti újra, emellett tervben van egy közvetlen vonat Párizs és Berlin között, és egy hálókocsis vonatút, amely a legszebb európai városokat köti össze. Ezek az utazások pedig 2023 legjobbjainak ígérkeznek.

(Forrás: The Mayor, TimeOut, képek: Getty Images)

nightjet | tengerpart | bécs | adria | vasút

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram