Close
A skandináv dizájn teszi otthonossá Norvégia új, csendes hálókocsis vonatait

A skandináv dizájn teszi otthonossá Norvégia új, csendes hálókocsis vonatait

Norvégia nem szűkölködik a kellemes vonatutakban, hamarosan pedig új, halk és szuperdizájnos kocsik fokozzák az élményt az Oslo és Bergen közötti vonalon.

A norvég vasúttársaság tizenhét vadonatúj vonatot vásárol a svájci Stadlertől. A járművek  kétszáz kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak majd, és 542 utas fér el rajtuk, igazi előnyük pedig, hogy csendesek, így nem zavarja zakatolás az éjszakai alvást. Elektromosan és dízellel is működnek, van bennük étkezőkocsi, sőt, még játszósarok is.

A hálókocsikban négy- és kétágyas fülkék közül lehet választani, ahol az ágyak nappalra székekké alakíthatók, de lesznek dönthető „nyugágy”-ülések is.

A tágas hely és az elegancia Európa legszínvonalasabb éjszakai vonatainak sorába emeli ezeket a járműveket.

Az első kocsikat várhatóan 2026-ban teszik sínre, és később akár száz darabosra is bővülhet az  új állomány. Bővebb információk itt találhatók.

Ha Norvégiába vinne az utunk, ilyen ámulatba ejtő faházakban szállhatunk meg, de háromhetes luxusexpedícióra is indulhatunk a sarkkör felé.

(Forrás: Timeout, képek: Timeout/Stadler)

norvégia | új | vonat | hálókocsi | vasút

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram