Close
Ámulatba ejtő faházakban szállhatunk meg a meredek sziklákon egy norvég fjord felett

Ámulatba ejtő faházakban szállhatunk meg a meredek sziklákon egy norvég fjord felett

Az Európa első víz alatti éttermét is jegyző Snøhetta új projektbe vágta a fejszéjét: négy kabint tervezett a Lysefjordra néző sziklákra Bolder Star Lodges néven.

A betonoszlopokon álló, helyben bányászott sóderből készült faházak beleolvadnak a környezetükbe, és hatalmas ablakaikkal csatornázzák a belső térbe a kinti világot.

A 38-60 négyzetméteres épületek asszimetrikus formája különlegessé teszi a belső tereket, és növeli az ablakok méretét.

A felhasznált anyagok palettája a környező, gránitsziklák és fenyőfák uralta tájat tükrözi. A szerkezetet előre gyártották, majd helikopterrel szállították a helyszínre.

A kabinokban beépített háló- és fürdőszoba, a felső szinten pedig a Vipp stúdió által kialakított konyha és étkező található.

Az alaprajzokat úgy alakították ki, hogy maximalizálják a természetes fényt és a kilátást a padlótól a mennyezetig érő panorámaablakok segítségével.

A megemelt földszintnek hála a látogatók úgy érezhetik, mintha lebegnének. A tetőn található ablakon át a csillagokban is lehet gyönyörködni.

A Snøhetta négy kabinjából három már nyitva áll, a negyedik pedig tavasztól várja a vendégeket.

A következő években várhatóan még két további kabin is épül a helyszínen, amelyekben egy közösségi tér és egy étterem kap majd helyet.

Ezen a környéken egyébként találunk még hasonló kabinokat, itt pedig öt nyomós érvet sorolunk fel, hogy miért érdemes ellátogatni Norvégiába – ha ezek a házak önmagukban még nem győztek meg.

(Forrás és képek: Dezeen)

Snøhetta | norvégia | kabin | Lysefjorden | fjord

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram