Close
Így néz ki most Európa első víz alatti étterme

Így néz ki most Európa első víz alatti étterme

A stúdió új fotókat osztott meg arról, hogy az építmény beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Korábban már írtunk a Snøhetta építészeti stúdió Under névre keresztelt víz alatti étterméről, amely három éve nyitott a Norvégia déli csücskén található Lindesnes-ben.

A 495 négyzetméteres, süllyedő periszkópra hasonlító betoncsövet úgy tervezték, hogy mesterséges zátonyként is funkcionáljon, és érdes külső felületén megtapadhassanak a kagylók és algák. Mostanra ez úgy tűnik, bekövetkezett, és a betont birtokba vette a természet.

A helyszín egyébként is gazdag fajválasztékkal bír, mert itt találkozik az Északi-tenger az Atlanti-óceánnal,

a kagylózátonyok pedig megtisztítják a vizet, és még több tengeri élőlényt vonzanak.

A csodálatos víz alatti világban a vendégek egy tizenyegyszer három méteres akrilablakon keresztül gyönyörködhetnek, a tökéletes élményről pedig hangulatvilágítás gondoskodik, amelyet a Light Bureau stúdió tervezett.

Mióta az étterem elkészült, a környezetét több elemmel is bővítették, például sziklákkal, amelyek a remények szerint újabb vonzerőt jelentenek a vízi élőlényeknek.

A világ élelmezési problémáira is a víz alatt találhatjuk a megoldást, és a jövőben talán a víz alatti kirándulások is új szintre lépnek.

(Forrás: Dezeen, képek: Timon Koch/Dezeen)

Snøhetta | Under | víz alatti | étterem | norvégia

FOLYTASD EZZEL

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram