Close
Így néz ki most a világ első víz alatti étterme

Így néz ki most a világ első víz alatti étterme

A stúdió új fotókat osztott meg arról, hogy az építmény beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Korábban már írtunk a Snøhetta építészeti stúdió Under névre keresztelt víz alatti étterméről, amely három éve nyitott a Norvégia déli csücskén található Lindesnes-ben.

A 495 négyzetméteres, süllyedő periszkópra hasonlító betoncsövet úgy tervezték, hogy mesterséges zátonyként is funkcionáljon, és érdes külső felületén megtapadhassanak a kagylók és algák. Mostanra ez úgy tűnik, bekövetkezett, és a betont birtokba vette a természet.

A helyszín egyébként is gazdag fajválasztékkal bír, mert itt találkozik az Északi-tenger az Atlanti-óceánnal,

a kagylózátonyok pedig megtisztítják a vizet, és még több tengeri élőlényt vonzanak.

A csodálatos víz alatti világban a vendégek egy tizenyegyszer három méteres akrilablakon keresztül gyönyörködhetnek, a tökéletes élményről pedig hangulatvilágítás gondoskodik, amelyet a Light Bureau stúdió tervezett.

Mióta az étterem elkészült, a környezetét több elemmel is bővítették, például sziklákkal, amelyek a remények szerint újabb vonzerőt jelentenek a vízi élőlényeknek.

A világ élelmezési problémáira is a víz alatt találhatjuk a megoldást, és a jövőben talán a víz alatti kirándulások is új szintre lépnek.

(Forrás: Dezeen, képek: Timon Koch/Dezeen)

Under | étterem | Snøhetta | norvégia | zátony

FOLYTASD EZZEL

Ezerszeres az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább balatoni nyaralók közt

Luxusszállóként nyitott újra a legendás, magyar származású építész brutalista irodaháza

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom