Close
Hamarosan átadják Angliában a világ leghosszabb tengerparti túraútját

Hamarosan átadják Angliában a világ leghosszabb tengerparti túraútját

A négyezer-ötszáz kilométeren át kanyargó England Coast Path hosszabb, mint a híres amerikai Pacific Crest Trail.

Valamikor 2021-ben adják át a csodaszép helyek mentén haladó ösvényt, ami a már meglévő útvonalak mellett Anglia főbb tengerparti üdülőhelyeit érinti, illetve olyan újonnan kijelölt utakat is tartalmaz, amelyek eddig még nem voltak ismertek a nagyközönség előtt.

A négy területre (északnyugat, északkelet, délkelet, délnyugat) osztott túraútvonal összesen hatvanhat szakaszból áll majd.

Természetesen nem kell a teljes hosszát legyalogolnunk ahhoz, hogy felfedezzük Anglia természeti szépségét, kisebb etapokra tagolva is betervezhető egy-egy kirándulás.

A part menti városok, kikötők és sétányok mentén haladó ösvény az érintetlen homokos tengerpartoktól a buja rétekig felfedezetlen területekre is elviszi a túrázót, és úgy alakították ki, hogy a nap végén könnyedén elérhető legyen egy hangulatos pub vagy étterem a kellemes fáradtság kipihenésére.

A képzeletbeli start mezőt északnyugaton, a walesi határ közelében jelölték ki, hogy aztán északi irányban folytatódjon Skócia felé.

A kirándulók útba ejthetik a gyönyörű Lake District Nemzeti Parkot, majd az UNESCO világörökségi védelme alatt álló Jurassic Coastot. A háromszáz kilométeren át tekergő Offa Dyke útra csatlakozva követhetik az Anglia és Wales közötti képzeletbeli határvonalat, miközben Skócia felé közeledve vízből kinyújtózkodó régi sziklákat, szépséges strandokat, kastélyokat, öblöket, és apró halászfalvakat láthatnak. Eljuthatnak az Egyesült Királyság egyik legszebb tájának mondott Wye-völgybe is.

A tervek szerint a világ leghosszabb tengerparti útjára látogatókat bevonják a strandok, az ösvények és az utak takarításába a fenntartható túrázás érdekében.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom