Ha ilyen táblát látsz a tengerparton, ne dőlj be neki!

Egy aktivista csoport veszélyre figyelmeztető táblát helyezett el Mallorca szigetén.

Vannak, amelyek medúzára, mások sziklaomlásra vagy vízszennyezésre figyelmeztetnek, és olyan is van, amely szerint a strand le van zárva, vagy majdnem három órát kell gyalogolni hozzá miközben valójában csak kilencven méterre található. A táblákban közös, hogy nem igaz, amit állítanak.

https://twitter.com/Caterva_mnc/status/1689999359117561856

Míg az angol felirat elriaszthatja a külföldi turistákat, alatta a katalán szöveg teljesen mást mond. Egy medúzákkal körülvett úszót ábrázoló kép alatt például ez áll:

Nyitott strand. Kivéve medúzáknak és külföldieknek.“

Egy másik, sziklaomlást ábrázoló táblán pedig felhívják a figyelmet arra, hogy nem földcsuszamlásról van szó, hanem a túlzsúfoltság veszélyéről.

Sorban állás a Calo des Morón, Mallorca egyik legzsúfoltabb strandján

A táblákat a Manacor Caterva nevű, a túlzott turizmus ellen küzdő csoport helyezte el, amely "egy kis humorral" szeretné felhívni a figyelmet az "öblök kisajátításának" problémájára.

Mint közleményükben írták, a Baleár-szigetek öbleit kisajátította a turizmus, ami újabb megnyilvánulása annak, hogy a kapitalizmus hogyan viszi a végletekig azt, kiszárítva a földet, és kizsigerelve a dolgozókat.

Ha egy kis nyugalomra vágysz a nyári nyüzsgésben, ezeken a szigeteken elmenekülhetsz a tömeg elől.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

baleár-szigetek | tábla | mallorca | táblák | túlturizmus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom