Close
Hamis védettségivel akart Hawaii-ra utazni egy nő, de sikerült elírnia a kapott vakcina nevét

Hamis védettségivel akart Hawaii-ra utazni egy nő, de sikerült elírnia a kapott vakcina nevét

Letartóztattak egy nőt, miután kiderült, hogy hamis védettségi igazolványt használt azért, hogy eljusson a Hawaii-szigetekre. A lebuktatásához nem kellett riasztani a rendőrségi szakértőket, elég volt figyelmesen elolvasni az általa megadott információkat.

A 24 éves Chloe Mrozak Oahura repült, de előtte az előírásoknak megfelelően feltöltötte a – hamis – védettségi kártyájának adatait a rendszerbe. A hatóságok hamar kiszúrták, hogy valami nem stimmel vele: konkrétan rosszul tüntette fel, milyen vakcinát kapott, Moderna helyett Maderna szerepelt az igazolványán.

A sztorit természetesen felkapta az internet, a nő pedig a közösségi média céltáblája lett. “Maderna…A nagymamám hívta így Madonnát még a 80-as években” – írta valaki a Twitteren, míg a megyei főügyész azzal viccelődött, hogy “ezt hívjuk mi a bűnüldözésben nyomnak”.

Chloe Mazraknak engedték, hogy folytassa a nyaralását, miközben már megindították ellene a vizsgálatot. Végül a repülőtéren tartóztatták le, amikor megpróbált felszállni a visszafelé tartó járatra.

A Hawaii News Now beszámolója szerint az igazolványán szereplő információk alapján az oltást a Delaware-i Nemzeti Gárda adta be neki, de a nő elismerte, hogy a vakcinát háziorvosa rendelőjében kapta és fizetett érte. Mazrakot oltási dokumentumok meghamisításával vádolták meg és őrizetbe vették. Az óvadékot kétezer dollárban állapították meg.

A Hawaii-ra utazó belföldi turisták megúszhatják a kötelező karantént, ha igazolják, hogy megkapták az oltást, vagy egy “megbízható partnernek számító” oldalon fellelhető negatív COVID-19 tesztet mutatnak be. Nem ez az első eset, hogy Aloha államba utazó turistákat tartóztatnak le oltási iratok hamisítása miatt; a hónap elején egy turistáskodó párt vettek őrizetbe a honolului repülőtéren.

Eközben Hawaii kormányzója, David Ige a közelmúltban arra kérte a nyaralni indulókat, hogy ha lehet, inkább kerüljék el a szigeteket a koronavírusos megbetegedések számának növekedése miatt. Ennek következtében kapacitás-korlátozást vezettek be az éttermekben és a bárokban. A vártnál néhány tízezerrel több amerikai turista valósággal febolygatta a mindennapokat a Hawaii-szigeteken, ahol jelen állás szerint nem nagyon tudnak mit kezdeni a járvány után fellépő példátlan turisztikai igényekkel.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Pixabay)

 

koronavírus | hamis | utazás | börtön | védettségi

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram