Close
Athén újkori lelke ebben a neo-modernista szállodában bújt el

Athén újkori lelke ebben a neo-modernista szállodában bújt el

Az 1930-as évek lenyomatát viseli a picit szokatlan formájú Perianth Hotel Athén. Egy tiszta, nyugodt szentély ez a történelmi belváros szívében, ahol a modernista stílusjegyek és az egyedi bútorok különleges elegyet alkotnak.

Nagyszerű lokációval áldotta meg a sors a szállodát; a görög főváros egyik legimpulzívabb környékén fekszik, amely korábban Athén zsibongó virágpiaca volt, manapság viszont a helyi kávékultúra legjobbjait találjuk ott.

A tér névadójának számító templom körül jó néhány kávézó és étterem épült, szóval, unatkozni egészen biztosan nem a város ezen felében lehet.

A híres K-Studio tervezte a hotelt (ez az első projektjük Athénban), ám ezúttal nem a tengerparti szállodákra jellemző stílusban, hanem urbánus arculatban. A letisztult enteriőr a formás falakkal és a természetes anyagokkal az 1930-as évek görög modernizmusára reflektál, ugyanakkor a bútorokat illetően a Bauhaus-irány felé is kikacsint, miközben a kortárs irányzatról sem feledkezett meg.

Mindezt azért, mert a városba érkezők általában a görögországi történelmi emlékeket keresik, ezért olyan helyet akartak, ahol a kortárs görög szemlélet is megmutathatja magát.

A Perianthot egy kicsi, de annál energikusabb csapat vezeti, melynek tagjai szenvedélyesen szeretik Athént. A vendég a legjobb helyen van itt: mindjárt a szuperkényelmes és hangulatos lobbyban otthon érzi magát, ha pedig abszolút nyugalomra vágyik, csak az első emeletre kell felkapaszkodnia. Az ott berendezett, igencsak inspiráló Zen Központban teljesen kikapcsolhat; meditálhat és jógaórákon vehet részt.

Mindössze harmincnyolc szobát alakítottak ki a szállodában, melyek közül a legizgalmasabb lakosztály egyértelműen a teljes hatodik emeletet elfoglaló, száztizenhat négyzetméteres penthouse saját medencével és pezsgőfürdővel, illetve pazar kilátással az Akropoliszra.

Azért a kisebbekre sem lehet panasz: mindegyikben találunk egy absztrakt festményt a falon, továbbá mohazöld bársonykanapét, diófaszekrényt, monokróm fürdőszobaelemeket, finom, rugalmas és dizájnos világítótesteket, és nem utolsósorban egy darabka Athént.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

kortárs | penthouse | Athén | nyugodt | modern

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram