Mi a jobb három csokis sütinél? Három alkoholos csokis süti, amit mindenki kedvenc ír krémlikőrje tesz egészen különlegessé.
Ír sajttorta
Hozzávalók:
- 1 csomag keksz
- 40 g vaj
- 500 g ricotta
- 200 g tejszín
- 150 g cukor
- 7 zselatinlap
- 50 ml ír krémlikőr
- csokoládé a díszítéshez
Elkészítése:
- Összetörjük a kekszet és összekeverjük az olvasztott vajjal. Elterítjük egy tepsi alján, kissé lenyomkodjuk, majd hűtőbe téve pihentetjük legalább 30 percig.
- A zselatint egy tál hideg vízbe áztatjuk, közben simára keverjük a ricottát és a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük.
- Egy kis lábasban alacsony lángon felmelegítjük a likőrt, hozzáadjuk a lecsepegtetett zselatint, és addig keverjük, amíg az fel nem oldódik.
- Összekeverjük a ricottás masszát és a likőrös zselatint. Ráöntjük a kekszre, lefedjük, és betesszük a hűtőbe legalább 4 órára.
- A díszítéshez megolvasztjuk a csokoládét, rácsurgatjuk a sajttortára, és visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki meg nem szilárdul.
Három összetevős csokoládés pohárkrém
Hozzávalók:
- 400 g kókusztejszín
- 200 ml ír kávélikőr
- 200 g étcsokoládé
Elkészítése:
- Habverő segítségével verjük fel a kókusztejszínt, majd lassan adagoljuk hozzá a kávélikőrt, és végül az olvasztott csokoládét!
- Amikor homogén állagú lett, emeljünk a sebességen, hogy légiesen könnyű állagú, habos krémet kapjunk!
- A krémet adagoljuk poharakba, és tegyük a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy selymes, pudingos állagot érjünk el!
Brownie
Hozzávalók:
- 70 g étcsokoládé
- 60 g vaj
- 2 tojás
- 220 g porcukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- ⅓ csészényi ír krémlikőr
- 150 g liszt
- 50 g kakaópor
- ¼ teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
- csipet só
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 170 Celsius-fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és félretesszük.
- A csokoládét és a vajat megolvasztjuk vízgőz fölött, majd a gőzről levéve hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot, a vaníliaaromát és a krémlikőrt. Rászitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, a kakaóport, egy csipet sót, és homogén állagúra keverjük.
- A masszát a tepsibe öntjük, és 20 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
Az egyik legkedveltebb francia péksütemény pedig a croissant, amelyet otthoni körülmények között, laikusként elkészíteni nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Bár lehet, hogy az első próbálkozás küzdelmes lesz, a végeredmény garantáltan büszkeséggel fogja eltölteni a házi pékeket.
recept | kávé | ír | likőr | édességRitmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog
Egészen váratlan dologgal rukkolt elő II. Erzsébet és Diana egykori magánszakácsa

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!