Három alkoholos csokis süti, amiért rajongani fogsz

Mi a jobb három csokis sütinél? Három alkoholos csokis süti, amit mindenki kedvenc ír krémlikőrje tesz egészen különlegessé.

Ír sajttorta

Hozzávalók:

  • 1 csomag keksz
  • 40 g vaj
  • 500 g ricotta
  • 200 g tejszín
  • 150 g cukor
  • 7 zselatinlap
  • 50 ml ír krémlikőr
  • csokoládé a díszítéshez

Elkészítése:

  1. Összetörjük a kekszet és összekeverjük az olvasztott vajjal. Elterítjük egy tepsi alján, kissé lenyomkodjuk, majd hűtőbe téve pihentetjük legalább 30 percig.
  2. A zselatint egy tál hideg vízbe áztatjuk, közben simára keverjük a ricottát és a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük.
  3. Egy kis lábasban alacsony lángon felmelegítjük a likőrt, hozzáadjuk a lecsepegtetett zselatint, és addig keverjük, amíg az fel nem oldódik.
  4. Összekeverjük a ricottás masszát és a likőrös zselatint. Ráöntjük a kekszre, lefedjük, és betesszük a hűtőbe legalább 4 órára.
  5. A díszítéshez megolvasztjuk a csokoládét, rácsurgatjuk a sajttortára, és visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki meg nem szilárdul.

Három összetevős csokoládés pohárkrém

Hozzávalók:

  • 400 g kókusztejszín
  • 200 ml ír kávélikőr
  • 200 g étcsokoládé

Elkészítése:

  1. Habverő segítségével verjük fel a kókusztejszínt, majd lassan adagoljuk hozzá a kávélikőrt, és végül az olvasztott csokoládét!
  2. Amikor homogén állagú lett, emeljünk a sebességen, hogy légiesen könnyű állagú, habos krémet kapjunk!
  3. A krémet adagoljuk poharakba, és tegyük a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy selymes, pudingos állagot érjünk el!

Brownie

Hozzávalók:

  • 70 g étcsokoládé
  • 60 g vaj
  • 2 tojás
  • 220 g porcukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • ⅓ csészényi ír krémlikőr
  • 150 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • csipet só

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 Celsius-fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és félretesszük.
  2. A csokoládét és a vajat megolvasztjuk vízgőz fölött, majd a gőzről levéve hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot, a vaníliaaromát és a krémlikőrt. Rászitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, a kakaóport, egy csipet sót, és homogén állagúra keverjük.
  3. A masszát a tepsibe öntjük, és 20 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.

Az egyik legkedveltebb francia péksütemény pedig a croissant, amelyet otthoni körülmények között, laikusként elkészíteni nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Bár lehet, hogy az első próbálkozás küzdelmes lesz, a végeredmény garantáltan büszkeséggel fogja eltölteni a házi pékeket.

(Fotók: Getty Images)

desszert | édesség | recept | ír | csokoládé

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom